rss Tampereen seurakuntien uutiset

10.5.2017 12.00

Vuoden ensimmäinen Aamukaste 27.5. Finlaysonin kirkossa

Aamukaste on Tampereen seurakuntien kahdesti vuodessa järjestämä kastejuhla, johon voi tuoda pienen tai vähän isommankin lapsen kastettavaksi. Aamukaste on vaivaton paketti, johon sisältyy kaikki kakkukahveista somistuksiin – juhla odottaa kasteväkeä valmiiksi katettuna.

aamukaste
Kuva: Hannu Jukola
Vuoden ensimmäisen Aamukasteen lapset saavat lahjaksi Mummon Kammarissa kudotut sinivalkoiset sukat nimilapuilla varustettuna.

Ilmoittautumisen Aamukasteeseen voi tehdä verkossa tai suoraan pastori Jussi Laineelle (p. 050 302 7781, jussi.laine@evl.fi). Tilaisuuden kulku määrittyy kastettavien määrän ja ikäjakauman mukaan.

Kaste on toinen ev.lut. kirkon sakramenteista, jossa Jumala kutsuu ihmisen nimeltä omakseen. Kastettava liittyy kirkon jäseneksi ja saa lahjaksi uskon.

Muistettavaa juhlaväelle:

Alle 12-vuotiaan kastettavan toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua.

Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, seurakunta auttaa mielellään etsinnässä.

Aamukasteen kuvagalleriat löytyvät täältä.