rss Tampereen seurakuntien uutiset

19.4.2017 11.08

Wähäwäkisten Juhlaveisuu kutsuu Aleksanterin kirkkoon perjantaina 28. huhtikuuta

Musiikkipitoista ehtoollisjumalanpalvelusta Wähäwäkisten Juhlaveisuu ja Herran Pyhä Ehtoollinen puutteenalaisille vietetään perjantaina 28. huhtikuuta kello 18 Aleksanterin kirkossa. Messu syntyi muusikko Jaakko Löytyn ja pastori Urpo Karjalaisen yhteistyönä 20 vuotta sitten.

Jaakko Löytty ja kitara 2
Jaakko Löytty on Suomen merkittävämpi gospelmuusikoita. Kuva Hannu Jukola
— Wähäwäkisten juhlaveisuu on tarkoitettu lohduksi ja rohkaisuksi meille puutteenalaisille. Se ei ole esitys, vaan seurakunnan yhteinen yritys pukea sanoiksi ja säveliksi omia tuntojaan. Olkoon nämä laulut maan orjien itkua ja taisteluvirsiä, joita lauletaan oikeudenmukaisen Jumalan kasvojen edessä. Kuulukoon niissä helpotuksen huokaus, sillä otamme tosissamme Jumalan lupaukset. Herra on Herra, Hän vie meidät perille, kertoo Jaakko Löytty säveltämänsä messun sisällöstä.

Messussa saarnaa pastori Urpo Karjalainen Herättäjä-Yhdistyksestä. Musiikista vastaavat Jaakko Löytty, Jii-Pee Skyttä ja Sanna Natunen yhdessä Tampereen herättäjäjuhlien juhlakuoron kanssa. Messussa kerätään kolehti Tampereen herättäjäjuhlien hyväksi.