rss Uutiset 2019

11.1.2019 15.10

Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Tuomiokirkkoseurakunnan-nuorisotyöntekijöitä
Nuorisotyönohjaajat Paula Taipalus (vas.), Petri Ranta, Sanna Lehtisaari, nuorisopappi Kati Eloranta sekä nuorisotyönohjaajat Mari Vuorisalmi, Janne Saarinen ja Kimmo Keskinen testaavat uutta biljardipöytää Katakombissa. Kuva Maria Haapavaara
Nimi on historiallinen, sillä Kalevassa nuorten toiminta keskittyi Väinölänkadun seurakuntatalon alakerran Katakombiin vuosina 1992–2009. Nimi kuvaa turva-, suoja- ja kokoontumispaikkaa.

Nimi julkistettiin entisen nuorisotilan ST22:n joulujuhlassa. Esiraati seuloi 13 nimeä äänestystä varten. Äänestykseen osallistui yli 90 nuorta.

– Kalevan seurakuntasalista remontoitiin 286 neliömetrin kokoinen nuorisotila, joka palvelee myös muita käyttäjiä olohuonetyyppisenä monitoimitilana, kertoo Tuomiokirkkoseurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Petri Ranta.

Osa St22:n kalusteista muutettiin Kalevan kirkkoon. Katakombissa on kuitenkin entiseen verrattuna paljon uutta.

– Salin matto on vaihdettu uuteen ja tila kalusteltu nuorekkaalla meiningillä.

Tuolirivit korvautuivat istuin- ja pöytäryhmillä, säkkituoleilla ja tyynyillä. AV-tekniikka ja valaistus on uudistettu. Uutuuksia ovat myös kiinteä videotykki, moottoroitu valkokangas, kiinteä robottikamera, sähköpiano ja sähkörummut, biljardipöytä sekä PlayStation -nurkkaus.

Siellä kokoontuvat nuorisotyön säännölliset koulutusryhmät ja nuortenillat, ripariryhmät, isoiskoulutukset, apuopettajakoulutus ja nuoret aikuiset. Alkuvuonna saliin rakennetaan suora sisäänkäynti.

Tilasta, jossa kuljetaan ilman ulkokenkiä, löytyvät olonurkkaus ja alttaripöytä.

– Tiloja käyttävät lisäksi myös kouluikäiset ja taaperot. Haluamme pitää uuden lattian puhtaana ja sisäilman raikkaana, Ranta perustelee.

Nuortenillat ovat keskiviikkoisin kello 17–20 ja perjantaisin kello 18–22. Nuorten toivomuksesta perjantain iltoja on lisätty.

Keskiviikkoisin illat alkavat jatkossa kaikille avoimella puolen tunnin ehtoollismessulla.

Avajaiset alkavat 11. tammikuuta kello 18. Silloin tilan siunaa tuomiorovasti Olli Hallikainen. Luvassa on kakkua ja ohjelmaa.

Asta Kettunen