Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

15.5.2018 14.30

Vanhaa ja uutta kuoromusiikkia helluntain kunniaksi

Helluntai – Pyhän Hengen vuodattamisen juhla – on ollut keskeisellä sijalla länsimaisessa vokaalimusiikissa sen historian alkumetreiltä saakka. Kamarikuoro Aleksanterin lauluryhmä tuo helluntain messussa kuultavaksi sekä vanhaa että uutta kuoromusiikkia.

Aleksanterin lauluryhmä
Aleksanterin lauluryhmä, johtajana ja kanttorina Riikka Viljakainen.
Ohjelmassa on muun muassa keskiaikainen hymni Veni Creator Spiritus, jota seurakunta pääsee laulamaan myös virren muodossa.

– Amerikkalaisen Anthony Bernarduccin Veni Creator -teos sekakuorolle ja djembe-rummulle vuodelta 2014 tuo samaan tekstiin rytmikkään ja uudenlaisen otteen, kertoo kuoron johtaja, kanttori Riikka Viljakainen. 

Toinen latinankielinen hymni Veni Sancte Spiritus, on keskiaikainen sekvenssi, jonka tekstiä käytetään kirkossa helluntain messussa päivän rukouksena Tule Pyhä Henki.

– Italialaisen Alessandro Kirschnerin tähän teokseen säveltämä vaihtuvaan rytmiin perustuva teos vuodelta 2011 on niin ikään uutta kuoromusiikkia edustava sävellys. Siis uutta luovaa musiikkia helluntain hengessä, lupaa Viljakainen.

Messu sunnuntaina 20.5. kello 10 Aleksanterin kirkossa. Aleksanterin lauluryhmä ja Janne Savela, djembe, johtajana ja kanttorina Riikka Viljakainen.


Palaa otsikoihin