Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

11.9.2018 12.57

Vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit pidetään 18. marraskuuta. Ehdokkaaksi ehtii vielä ryhtyä, ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Nyt on aika miettiä, kiinnostaako itseä olla päättämässä, millaista seurakunnan työ on Tampereella seuraavina neljänä vuotena.

Päättäjiksi sopivia tuttavia voi myös kannustaa mukaan.

– Seurakuntalaisia on kevään mittaan kannustettu pyytämään omasta tuttavapiiristä ”hyviä tyyppejä” ehdokkaiksi, kertoo tiedottaja Anna-Mari Martikainen, joka vastaa vaaliviestinnästä Tampereen seurakunnissa.

– Myös itse voi ilmoittautua mukaan. Ehdokkaaksi hakeutuminen vaatii aina harkintaa, mutta jos asia kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa lisätietoa ehdokkaan tehtävistä seurakuntavaalisivuilta.

 

Mitä monipuolisempi ehdokasvalikoima on, sitä paremmat mahdollisuudet seurakuntalaisilla on löytää sopiva ehdokas.

vaalit_äänestyslippu
Tampereen seurakuntavaaleissa 18. marraskuuta valitaan seurakuntaneuvostojen jäsenet sekä edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon. Kuva: Hannu Jukola

Tampereella valitsijayhdistyksiä ovat muodostamassa ainakin Kaikkien kirkko, Kirkkodemarit ja sitoutumattomat, Kokoomus, Vasemmisto ja Yhteinen seurakuntaväki.


– Valitsijayhdistysten yhteystiedot on julkaistu seurakuntien vaalisivuilla, vinkkaa Anna-Mari Martikainen

– Yhteyshenkilöiltä voi kysellä tarkemmin valitsijayhdistyksen ohjelmasta ja seurakuntapäättäjänä toimimisesta. Sivuilla on julkaistu myös joidenkin yhdistysten vaaliohjelmat.


Jos sopivaa ryhmää ei löydy, valitsijayhdistyksen voi perustaa myös itse. Valitsijayhdistysten pitää palauttaa ehdokasluettelot ja muut asiakirjat 17. syyskuuta mennessä, joten ehdokasrekrytointi on elokuussa kiivaimmillaan. Vaalikone aukeaa äänestäjien käyttöön lokakuun alkupuolella. Tampereella kaikki äänioikeutetut saavat ennen vaaleja kotiin vaalikirjeen, jossa on mukana kuvallinen ehdokaslista ja tiedot äänestyspaikoista.


Tampereella järjestetään samalla kertaa kahdet vaalit. Toisissa vaaleissa valitaan seurakuntaneuvoston jäsenet, toisissa taas seurakunnan edustajat yhteiseen kirkkoneuvostoon.

 

Kirsi Airikka

 

Lisätietoa vaaleista ja mukaan ilmoittautuneista valitsijayhdistyksistä:

tampereenseurakunnat.fi/seurakuntavaalit

valitsijayhdistykset.seurakuntavaalit.fi


Palaa otsikoihin