rss Tampereen seurakuntien uutiset

25.1.2018 15.00

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys alkaa startti-tapahtumalla 8. helmikuuta

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

YV2018
Yhteisvastuukeräyksen keräämistä varoista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston käyttöön. Katastrofirahasto käyttää varoja katastrofien ja konfliktien uhrien auttamiseen. Varoilla turvataan ihmisille ruokaa, välttämättömiä perustarvikkeita, puhdasta vettä, terveydenhoito sekä mahdollisuus majoitukseen.

Varoista 20 prosenttia ohjataan Kirkon diakoniarahaston käyttöön. Varat jaetaan seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kautta noin 2000-4000 euron suuruisina kertaluontoisina avustuksina esimerkiksi sairaudesta johtuvien hankintojen hoitamiseen tai pitkittyneen työttömyyden aiheuttamiin vaikeuksiin.

Loput 20 prosenttia kerätyistä varoista ohjataan suoraan paikallisseurakuntien käyttöön ja niillä tuetaan muun muassa ruoka-apu -toimintaa.

Jokaisesta kerätystä eurosta ohjataan 80 prosenttia avustustyöhön. Lopuilla katetaan vaikuttamistoiminta, tulevien keräysten valmistelu sekä keräyksen hallinto.

Startti-tapahtumasta näkökulmia avustustyöhön

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys aloitetaan 8. helmikuuta tilaisuudessa, jossa kerrotaan avustustyöstä eri puolilla maailmaa. Tilaisuus pidetään Seurakuntien talon Näsin Salissa kello 18, osoitteessa Näsilinnankatu 26.

Tapahtumassa Jarmo Lehtinen kertoo työstä Pohjois-Namibiassa, missä hän on työskennellyt Onandjokwen sairaalassa. Sairaalan uudistaminen aloitettiin vuonna 2009 kehitysyhteistyöhankkeena.

Tuula Ruokonen saapuu paikalle kertomaan matkastaan Nepaliin, missä hän tutustui Kirkon Ulkomaanavun rakennuttamiin kouluihin Gorkhan ja Pokharan alueella sekä naisten Pankin kohteisiin Lalitpurissa.

Kirkon Ulkomaan avun toiminnasta ja työstään pakolaisten parissa Sudanissa kertoo Changemaker-nuorisoverkoston koordinaattori Sini Tyvi.

Tilaisuuden juontaa diakoni Janne Kankainen.

Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi kerääjäksi

Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi tapahtuu oman seurakunnan Yhteisvastuukeräyksestä vastaavan diakoniatyöntekijän kautta.

• Eteläinen seurakunta, Antti Vanhala, p. 050 366 1677
  • Harjun seurakunta, Minna Sormunen, p. 040 804 8530
  • Hervannan lähikirkkoalue, Virpi Savela-Saarinen, p. 050 561 0604
  • Härmälän lähikirkkoalue, Marianne Knuuttila, p. 050 560 6096 ja Taina Nuorto, p. 050 364 6192
  • Messukylän seurakunta, Jyrki Pikkarainen, p. 050 326 2388
  • Tuomiokirkkoseurakunta, Hanna Välimaa, p. 050 329 5336
  • Viinikan lähikirkkoalue, Anne Järvinen, p. 040 804 8480

Yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä osoitteessa yhteisvastuu.fi