pyoraily

Polkien kevääseen – Kirkkopyöräily tulee taas!

Pyhäjärven kirkkopyöräily on toukokuun alkuun sijoittuva pyöräilytapahtuma ja samalla Tampereen pyöräilyviikon päätöstapahtuma. Ajatus on yksinkertainen: poljetaan yhdessä Pyhäjärveä ympäri ja pidetään levähdystaukoja matkan varrella olevilla kirkoilla ja kappeleilla. Pituutta pyöräiltävällä lenkillä on 42 kilometriä.

Taukopaikoilla on kohteiden esittelyä, Reilun Kaupan evästä ja laulua Kirkon Ulkomaanavun Suvilinnun laulukirjasta.

Tänä vuonna pyöräilijöiden joukosta voi bongata Pyörällä kaiken ikää -hankkeen riksoja, joiden kyydissä ikäihmiset pääsevät tuntemaan tuulen hiuksissaan.

Kirkkopyöräily järjestetään lauantaina 12. toukokuuta. Matka alkaa kello 10 ja päättyy kello 15–16. Lähdöt tapahtuvat kolmesta paikasta: Aleksanterin kirkolta, Pirkkalan Kirkkoveräjältä ja Nokian kirkolta.

Reitti on sama kuin viime vuonna, mutta tällä kertaa paljon kiitosta saanut reitti kierretään vastapäivään. Pyöräilijöiden vetureina toimivat Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat. Reitillä pysyy vetureita seuraamalla, mutta kartan löytää myös Kirkkopyöräilyn Facebook-tapahtuman sivulta.

Uskallanko lähteä mukaan? Tietysti! Kirkkopyöräily sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka haluavat lähteä hieman pidemmälle pyöräretkelle. Osaan matkastakin voi osallistua – ilmapiiri on rennon tsemppaava.

Osallistumismaksu on aikuiselta 5€ (lapset ja nuoret maksutta) ja tapahtumaan toivotaan ennakkoilmoittautumista.


Kirkkopyöräilyn reitti löytyy osoitteesta: https://connect.garmin.com/modern/course/18322030