sydän

Samaa sukupuolta olevien avioliiton rukous

Vapaamuotoisessa rukoushetkessä kiitetään yhdessä Jumalaa elämän lahjoista ja pyydetään Jumalan huolenpitoa ja johdatusta. Samalla pyydetään voimaa kunnioittaa toista ja etsiä Jumalan tahtoa.

Rukous voidaan toteuttaa yksityisesti tai yhteisöllisesti siten kuin asianomaiset yhdessä sopivat.

Koska kyseessä ei ole avioliiton vihkimiseen rinnastuva kirkollinen toimitus, rukouksessa ei käytetä avioliiton vihkimiseen tai sen siunaamiseen kuuluvia erityisiä osia.

Rukoushetkeä johtaa pappi tai seurakunnan työntekijä. Kirkon käytöstä päätetään paikallisesti seurakunnassa. Tarkempia ohjeita saa seurakuntansa kirkkoherralta.

Papin varaaminen

On hyvä tavata pappi jo ennen varsinaista tilaisuutta. Tapaaminen antaa mahdollisuuden keskustella ja sopia käytännön järjestelyistä. Jos sinulla on Tampereella tuttu pappi, voit sopia toimituksesta suoraan hänen kanssaan.

Muutoin papin varaaminen hoituu soittamalla seurakuntasihteerille.

Seurakuntasihteerit

Eteläinen seurakunta