seurakuntien-kirjasto

Kirjasto ja keskusarkisto

Seurakunnilla on kaikille avoin kirjasto (entinen materiaalipalvelu), josta voi lainata esimerkiksi kirjoja, äänitteitä, videonauhoja ja DVD-levyjä ja havaintomateriaaleja.

Seurakuntien keskusarkistosta löytyvät seurakuntien eri yksikköjen asiakirjat.

Kirjasto

Seurakuntien talon 5. kerroksessa olevasta kirjastosta voi lainata esimerkiksi kirjoja, äänitteitä, videonauhoja ja DVD-levyjä ja havaintomateriaaleja erityisesti lähetystyöstä.

Kirjastosta aineistoa löytyy uskontotieteen, uskonnonfilosofian, Raamattuopetuksen, dogmatiikan, etiikan, teologian, kristillisen kasvatuksen, sielunhoidon, diakonian, lähetystyön, ekumenian ja hartausmateriaalien lisäksi psykologian, filosofian ja yhteiskuntatieteiden aloilta.

Seurakuntien keskusarkisto

Keskusarkisto tarjoaa tarvitsijoiden käyttöön noin kuusisataa hyllymetriä asiakirjoja.  Sinne siirretään seurakuntien eri yksikköjen pysyvästi säilytettävät asiakirjat. Asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia. Asiakkaat saavat asiakirjat käyttöönsä keskusarkiston tutkijahuoneeseen.

Tarkemmat tiedot kokoelmista selviävät arkistoluetteloista.