Pispalan kirkko

Ajankohtaista Harjusta

28.6.2018 15.28

Harjun seurakunnan kirkkoherran virkaan kahdeksan hakijaa

Harjun seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 1. toukokuuta 2019 lukien. Viran hakuaika päättyi 25. kesäkuuta 2018. Virkaan haki kahdeksan henkilöä.

Hakijat:
  1. Juha Itkonen, vt. kirkkoherra Ruoveden seurakunta
  2. Mirella Lehtola, seurakuntapastori Harjun seurakunta
  3. Ari Paavilainen, kirkkoherra Sastamalan seurakunta
  4. Jorma Pitkänen, kirkkoherra Jämijärven seurakunta
  5. Minna Rikkinen, kouluttaja Kirkon koulutuskeskus
  6. Ulla Ruusukallio, sairaalapastori Tampereen seurakuntayhtymä
  7. Leena Sorsa, seurakuntapastori Lempäälän seurakunta
  8. Henrik Wikström, Agricolaliikkeen toiminnanjohtaja, Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta
havainnekuva
Uusi kirkkoherra pääsee työskentelemään juuri remontoidussa Pispalan kirkossa.
Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee virkaan kelpoiset hakijat. Tämän jälkeen Harjun seurakunnan seurakuntaneuvosto haastattelee kelpoiset hakijat ja osasta tehdään henkilöarviointi.

— On todennäköistä, että uuden kirkkoherran valinta tapahtuu joko lokakuun tai marraskuun seurakuntaneuvoston kokouksessa, toteaa Harjun seurakunnan johtava kappalainen Markku Komulainen.

Tampereen seurakuntayhtymässä kirkkoherra valitaan nyt ensimmäisen kerran välillisellä vaalilla.

Kirkkoherran vaali on ollut aiemmin suora kansanvaali. Vuonna 2014 voimaan tulleen kirkkolain muutoksen jälkeen seurakunta on voinut toivoa vaalitavaksi myös välillisen vaalin. Harjun seurakuntaneuvosto on pyytänyt, että vaali voidaan suorittaa välillisenä. Seurakuntayhtymässä se tarkoittaa, että valinnan suorittaa seurakuntaneuvosto.

Vaalikelpoiset ehdokkaat esitellään syksyllä. Syksyn aikana järjestetään  avoimia vaalipaneeleja, joissa seurakuntalaiset pääsevät tutustumaan ehdokkaisiin. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua myös vaalikoneessa, joka avataan syksyllä.