Pispalan kirkko

Ajankohtaista Harjusta

Kevennä oloasi - seitsemän kasvispainotteista viikkoa

Kevennä oloasi - ilta Lielahden kirkolla ke 14.2.2018 klo 18-20

Varhaisimmat lähteet Uuden Testamentin ulkopuolella kertovat paaston l. ruoan keventämisen liittyneen kasteen yhteyteen. Kaste tapahtui pääsiäisenä ja paastoajilla oli tapana 2-3 päivän ajan valmistautua ennen tapahtumaa pidättäytymällä ruoasta. Myöhemmin paasto ulottui viikkorytmiin ja pääsiäisen yhteydessä se piteni seitsemän viikon ajalle.

Pidentyessään paastonajat merkitsivät kevennettyä ruokavaliota, pidättäytymistä liharuoista ja suosimalla kasvisruokaa, kuten monet varhaiset kristilliset elämässään jatkuvasti tekevät.

Modernilla ajalla kevennetty ruokavalio näyttäytyy uudella tavalla: painonhallintana, terveellisinä ruokatapoina, pienemmän hiilijalanjäljen tuottamisena ja maailman ruoantuotannon eräänä ratkaisukeinona.

Kevennä oloasi - seitsemän kasvispainotteista viikkoa! Lisätietoja Janne Salmenkangas p. 040 8048518 ja Markku Komulainen p. 040 8048501.