Pispalan kirkko

Ajankohtaista Harjusta

22.2.2018 15.27

Tampereen seurakunnat yhtyvät Viron 100-vuotisjuhlaan soittamalla kelloja

Kirkkojen kellot soivat Tampereella Viron kansallispäivänä 24. helmikuuta kello 12.

tesoman_kirkko_
Tesoman kirkko

– Olemme kirkkoherrojen kesken sopineet, että soitamme kirkonkelloja ystävyyskansamme Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi, kertoo tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Suomen ev.lut. kirkon seurakunnat osallistuvat maan laajuisesti Viron, Latvian ja Liettuan itsenäisyyden 100-vuotispäivän juhlaan liputtamalla.

Seurakunnat, joilla on ystävyysseurakuntasuhde johonkin Baltian maan seurakuntaan, osallistuvat juhlaan huomioimalla oman ystävyysseurakuntansa kotimaan itsenäisyyspäivän. Tampereen seurakuntien tapauksessa tämä tarkoittaa Viron Tarton rovastikuntaa, jonka kanssa ystävyystoiminta on vilkasta. Tampereella liputuksen sijaan merkkipäivänä soivat kellot.