Tuomiokirkkoseurakunnan blogi

Tässä blogissa seurakuntamme ihmiset kirjoittavat elämästä Tuomiokirkkoseurakunnassa, ja joskus ihan vain elämästä - niistä asioista, joita mielellä ja sydämellä kulloinkin on. Tule mukaan! Blogiin liittyvää palautetta, kysymyksiä ja ideoita voi lähettää: riikka.sydanmaa@evl.fi.
28.11.2018 11.37

I see the light!

Kati Eloranta ja Sanna Lehtisaari

Vanha kirkkovuosi on taas pistetty pakettiin ja on uuden aika. Uuteen kirkkovuoteen käydään ensimmäisen adventin ja hoosianna-hymnin kautta. Joulun odotus alkakoon.

Vaikka adventti sanomaltaan kutsuu rauhoittumaan ja valmistelemaan omaa sydäntä joulun sankarille Jeesukselle, on se meille seurakunnan työntekijöille usein melko kiireistä aikaa. Se merkitsee monia puheita, lauluja ja kohtaamisia. Mutta silti, tai ehkäpä juuri tämän takia, adventin aika on jotenkin hyvin ihanaa aikaa. Tuntuu hyvältä saada hiljentyä valon sanoman äärelle eri ikäpolvien kanssa.

Meillä nuorisotyössä yksi adventin ajan odotetuimpia juttuja on Valo-leiri, jonne lähdemme yhdessä nuorten kanssa. Tällä leirillä on mahdollisuus irtautua hetkeksi arjen touhuista, olla yhdessä ja ladata akkuja. Erästä nuortamme lainaten ”Valo-leiri on lomaleiri”. Ja tänäkin vuonna tupa Ilkossa on taas täysi.

Adventti vie meitä myös yhteistyökouluihimme. Koulujen adventtijuhlat ovat yksi mielekkäimmistä työtehtävistä. Tällä viikolla hoosianna raikuu monta kertaa, mutta joka kerta sen vain jaksaa laulaa sydämestään. Ja aina se myös vähän itkettää, varsinkin kun saa kuunnella ja katsella sitä niin tosissaan laulavia lapsia. Näiden juhlien kautta oma joulumielikin alkaa hiljalleen hiipiä sydämeen.

Me olemme jo useamman vuoden ajan valmistelleet yhdessä adventin puheet koululaisille ja näin tänäkin vuonna. Tämän vuoden adventtiturneemme vie kuulijamme valon äärelle. Adventin juhla tuo kaivattua valoa tämän pimeän vuodenajan keskelle. Valoa, joka kasvaa ja lisääntyy. Adventin valo Kristus syntyi valoksi meidän ihmisten sydämiin. Tätä valon sanomaa me tahdomme välittää eteenpäin ja se ravitsee myös meitä työssämme.

Kati Eloranta ja Sanna Lehtisaari

Kati työskentelee nuorisopappina ja fanittaa joulua ihan täysillä. Katin suurinta jouluherkkua on itse tehty perunalaatikko. Sanna työskentelee nuorisotyönohjaajana ja on myös joulun suuri ystävä. Sanna pitää pehmeistä paketeista ja piparkakuista maidon kera.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi