Tuomiokirkkoseurakunnan blogi

Tässä blogissa seurakuntamme ihmiset kirjoittavat elämästä Tuomiokirkkoseurakunnassa, ja joskus ihan vain elämästä - niistä asioista, joita mielellä ja sydämellä kulloinkin on. Tule mukaan! Blogiin liittyvää palautetta, kysymyksiä ja ideoita voi lähettää: riikka.sydanmaa@evl.fi.
3.1.2019 10.37

Uusivuosi

Riikka Sydänmaa

Vuoden vaihtuessa minulla ei ole muita vakiintuneita perinteitä, kuin viettää hetki pohdiskellen, mitä kulunut vuosi piti sisällään ja mitä toivon tulevalta vuodelta.

talvi

Uuden alussa Saarnaajan kirjan luvun 3 jakeet 1 - 8 tulevat minulla aina mieleen. Mietin eri aikoja, mitä kuhunkin vuoteen kuului, ja mietin mikä aika elämässäni on nyt - mikä aika on aika jättää taa, mitä aikaa kohti on aika kulkea. Rukoilen, että Jumala auttaisi minua tunnistamaan ajat elämässäni, ja Pyhää Birgittaa lainaten: näyttäisi minulle tiensä, ja tekisi minut halukkaaksi kulkemaan sitä.

Uuden alussa tulee mieleen myös se, kun olin kerran mukana lukuvuoden avajaisissa eräässä kristillisessä collegessa. Osa avajaisia oli erilaiset rukouspisteet. Yksi rukouspiste jäi erityisesti mieleeni. Pisteen seinällä luki (vapaasti suomennettuna):

"Anna minun olla täysi,

anna minun olla tyhjä.

Anna, että minulla on kaikki,

anna, että minulla ei ole mitään.

Vapaasti ja täysin annan kaiken Sinun kunniaksesi ja palvelemiseksesi.

Mitä sinulle tarkoittaisi antaa Jumalalle

• kipusi

• menneisyytesi

• tulevaisuutesi

• ajatuksesi"

Sen pisteen teksti on jäänyt mieleen. Että sekä tyhjyyteni että täyteyteni voin antaa Jumalalle, kaiken mitä kannan mukana ja mitä ei vielä ole - se oli minulle oivallus, jonka äärellä koin olevani rakas ja odotettu.

Tässä vielä sana tähän uuteen vuoteen:

Herran armo kestää iäti,
hänen uskollisuutensa on vahva kuin taivas. (Ps. 89: 3)

Siunattua vuotta 2019!

kirjoittaja on seurakuntapastori, joka ehkä viimein tänä vuonna ostaa sukset ja palaa ladulle nauttimaan ympäröivästä metsästä, liukumisen tunteesta, lumen ja luonnon äänistä sekä siitä riemusta, jonka kaikki edellä mainittu sydämessä sytyttää. Onneksi 4/5 edellä mainituista onnistuu ilman suksiakin!

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja