Kauneimmat joululaulut6

Ajankohtaista Tuomiokirkkoseurakunnassa

10.1.2019 10.28

Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa sunnuntaina 20.1.

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

_Q6A3687
Ihmiseltä ihmiselle – Irja Askolan runoja sunnuntaina 20.1. kello 17 Aleksanterin kirkossa. Runoja tulkitsevat Lena Labart, Ritva Oksanen sekä Kirsi-Kaisa Sinisalo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Näyttelijä Lena Labartin tuottaman esityksen ohjaa Osku Heiskanen ja runoja tulkitsevat Labartin ohella Ritva Oksanen sekä Kirsi-Kaisa Sinisalo. Runoja rytmittävät Irja Askolan ja Pirkko Lahden valitsemat virret. Säestäjänä toimii Petra Perttula.

– Illan aiheet ja teemat nousevat arjesta, uskosta, toivosta ja rakkaudesta, kertoo näyttelijä ja teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

– Askolan runot tekevät näkyväksi niitä tunteita, joita yritämme piilottaa toisiltamme, mutta jotka ovat kuitenkin meille kaikille yhteisiä. Runoissa käsitellään muun muassa yksinäisyyttä, riittämättömyyttä ja häpeää.

Toisaalta runoissa on läsnä myös toivo sekä oman itsensä uudelleen rakentaminen.

– Askolan runot antavat voimaa ja lohtua hyvin erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, Sinisalo pohtii.

Ihmiseltä ihmiselle -ensiesitys sai hyvän vastaanoton marraskuussa Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Tampereen jälkeen tilaisuus järjestetään vielä ainakin Petäjävedellä ja Kajaanissa.

– Esityksemme on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tulla hetkeksi herkistymään ja kokemaan yhteyttä vaikeidenkin asioiden äärellä, Sinisalo sanoo.

Ihmiseltä ihmiselle – Irja Askolan runoja sunnuntaina 20.1. kello 17 Aleksanterin kirkossa. Runoja tulkitsevat Lena Labart, Ritva Oksanen sekä Kirsi-Kaisa Sinisalo.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy.