Kauneimmat joululaulut6

Ajankohtaista Tuomiokirkkoseurakunnassa

11.1.2019 16.27

Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

RepoKirkko
Juha Repo (oik.), Saija Siuko ja Marjaana Ritanen laulavat muistokonsertissa 13.1. kello 15 Tuomiokirkossa. Heitä säestää Juhana Mattila pianolla ja uruilla. Kuva: Ville Hautakangas
– Idea Tuomiokirkon konsertista syntyi jo syksyllä 2012, kun Juhana Mattilan kanssa pidimme hengellisen konsertin Kangasniemen kirkossa. Matti Hannula alkoi valmistella meille talven aikana konserttia myös Tuomiokirkkoon, mutta se ei ehtinyt toteutua. Sen sijaan aloimme jonkun ajan kuluttua miettiä muistokonserttia Matille, kertoo muusikko Juha Repo.

Nelikko esittää konsertissa Helvi Mäntyvaaran säveltämää hengellistä musiikkia, jota Matti Hannula on esittänyt, ja laulanut niitä myös CD-levylle.

– Tuiki Latvala on tehnyt suuren työn kirjoittaessaan puhtaaksi Helvi Mäntyvaaran käsin kirjoitetut nuotit. Nyt ne ovat ikuisia, kertoo Repo, jonka esittämää musiikkia voi kuunnella YouTube -kanavalla nimellä Kannaksen pojat.

Kannaksen pojat on Juha Revon perustama ryhmä, joka esittää karjalaisaiheista musiikkia ja tarinoita.

Muita konsertin säveltäjänimiä ovat Frans Schubert ja Cesar Franck.

Ohjelma 10 euroa. Konsertissa on väliaika ja kahvimyynti.