Kauneimmat joululaulut6

Ajankohtaista Tuomiokirkkoseurakunnassa

20.6.2017 11.00

Muraali kaunistaa näkymää Kyttälässä

Kuvataiteilijat Miina Laine ja Tiina Kaisa Leppänen ovat toteuttaneet seinämaalauksen seurakuntien omistaman rakennuksen seinään Kyttälänkatu 1:n ja Rongankatu 2:n välisellä pihalla Koskipuiston lähellä.

Muraali_valmistumassa-Kyttä
Kuvataiteilijat Miina Laine ja Tiina Kaisa Leppänen maalaamassa Kyttälänkatu 1:n ja Rongankatu 2:n välisellä pihalla muraalia. Kuva lähes valmiista maalauksesta on otettu maanantaina 19. kesäkuuta. Kuva Hannu Jukola
Valmistuttuaan maalaus näkyy kadulta Rongankatu 2:n kohdalta.

– Muraalin paikka löytyi etsimällä sopivaa seinää Tampereen keskustasta syksyllä 2016, Leppänen kertoo.

Sen jälkeen taiteilijat ottivat selvää rakennuksen omistajasta ja esittelivät idean viestintäpäällikkö Sami Kallioiselle ja kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalolle.

Osa muraalista oli suunniteltu valmiiksi, kun alueen asukkaita ja Koskipuistossa kulkijoita pyydettiin mukaan suunnitteluun. Osallistava osuus toteutui huhtikuussa Koskipuistossa Pirkanmaan Taidesuunnistuksen yhteydessä.

Kuvataiteilijat osallistuivat tapahtumaan ulkoilmamaalaus-teemalla. Tiina Kaisa Leppänen maalasi maisemaa ja Miina Laine sprayasi muraalin kehyskuvion sapluunoita puistossa.
Samalla he jakoivat ihmisille lomakkeen, jossa kyseltiin Koskenrannan ympäristöön liittyviä asioita. Kysymykset rajattiin koskemaan ympäröivää maisemaa.

Vastauksia tuli 56. Niiden perusteella Leppänen maalasi kolme luonnosta Koskipuistossa.

Seurakuntayhtymä ja viereisen taloyhtiön, Asunto Oy Hämeenkartanon, hallitus valitsivat yhden luonnoksista toteutettavaksi kesän aikana. Muraalin arvioitu valmistumisaika on tiistaina 20. kesäkuuta.