BITTILEIRI Syyslomalla 16-20.10 2018

 

LEIRIKIRJE

TERVEHDYS BITTILEIRILÄINEN 

   

·         Olet ilmoittautunut mukaan Bittileirille, joka pidetään syysloman aikana  Tiistaista lauantaihin Ilkon kurssikeskuksessa, Kangasalan puolella.

·         Bittileirin sivulta löytyy infoa ilkosta sekä linkit ilkon omille sivuille, josta löytyy myös ajo-ohjeet.

·         Leiri pidetään Ilkossa, Majoituskämppänämme on Mattila ja konehuone rakennetaan päärakennukseen. Ajo sinne tapahtuu jälkimmäisen parkkipaikan kautta Päätalon eteen, jonne voi jättää koneet ja muut leirivarusteet viedään sitten Mattilaan (joka jää siihen vasemmalle puolelle)

·         Muista ensiksi ilmoittautua Kaapolle kun saavut paikalle ja toimita samalla se henkilötietolomake

·         Emme voi enää huomioida ruoka-aineallergioita jotka ilmoitetaan pelkästään  henkilötietolomakkeessa. Tarvittaessa varmista minulta että meillä on tarvittavat allergiatiedot hyvissä ajoin ennen leirin alkua

·         Jos haluat majoittua ja varata etukäteen yhteisen huoneen kavereittesi kanssa, voit tehdä varauksen bittileirin sivulta (seuraavaleiri/huonevaraus) varaukset käsitellään ilmoittautumisjärjestyksessä (pienellä viiveellä) Sovi myös kaverien kanssa että se on OK!

·         Leirille voi alkaa tulemaan  klo 18.00 Toivomme että kaikki olisivat paikalla klo 19 mennessä jolloin aloitetaan yhteisellä iltapalalla. Ps rakennamme salia kuntoon joten toivomme että et tulisi ennen tätä.

·         Ota mukaan Taskulamppu

 

HUOM! Leirimaksuja ei enää kerätä leirillä vaan leiriläisiä  laskutetaan leirin jälkeen. Myös niitä jotka eivät ole peruuttaneet osallistumistaan ennen leirin alkua.

 

HUOM2! Seuraa bittileirin sivuja (Tai facebookkia) laitamme vielä lisäinfoa leirin turnauksista ja peleistä sekä mahdollisista aikataulu yms muutoksista.

 

HUOM3! Haluatko järjestää lyhyen tietoiskun tai peli-esittelyn jostain pelistä Ota yhteyttä Kaapoon.

 

HUOM4! Leiri päättyy Lauantaina  klo 14.00 päiväjuomaan. Toki aikaisemminkin saa tulla hakemaan.Laita siitä kuitenkin viestiä minulle.

 

Jos aikatauluihisi on tullut ilmoittautumisen jälkeen muutos, etkä enää pääsekään tulemaan mukaan leirille, niin ilmoitatko siitä mahdollisimman pian email kaapok(at)gmail.com Varalistalla on useita kavereita

 

Ohjelmassa mm

·         Tietoiskuja

·         Ulkoiluja mm Sanasota, Stratego, Taskulamppupeli

·         peliturnauksia: Counter Strike go, Overwatch, (ja ehkä Fortnite)

·         Muista katsoa vielä ennen leiriä ohjeita bittileirin sivuilta

 

 

Varsinainen ISO leirikirje alempana sekä Bittileirin sivuilla

 

 

______________________________________________________________________

 

 

LEIRIKIRJE syysloma 2018

 

Leiri alkaa:      Tiistaina 16.10.  klo 18.00-19.00 välisenä aikana. Varsinaisesti aloitamme leirin klo 19.00 yhteisellä vahvennetulla iltapalalla, mutta leirille voi jo 18.00-19.00 alkaen tuoda tietokoneita  Leiri pidetään Päärakennuksessa (koneet) ja Mattilassa (majoitus). Ajo-ohje löytyy bittileirin sivulta .

Pyydämme ettet tulisi ennen klo 18.00 sillä valmistelemme silloin ohjaajien kanssa leiriä.

Kuljetus:            Kuljetusta ei leirille ole järjestetty. Ajo-ohje lopussa!

Päättyy:             Lauantaina klo 14.00 päiväjuomaan

Leirin hinta:       130  (150€ ei kirkon jäsen) Maksetaan  leirin jälkeen kotiin tulevalla laskulla. Lasku myös niille jotka eivät peruuttaneet leiriään ennen leirin alkua.

 Henkilötietolomake:              Muistakaa toimittaa täytettynä ja allekirjoitettuna leirille. (kyseessä on ns lakisääteinen juttu)  Jos haluat voidaan tehdä myös niin että Toimitat henkilötietolomakkeen  sähköpostilla paripäivää ennen leirin alkua minulle ja tulostan sen leirille mukaan  ja allekirjoitat sen tuodessasi lapsen leirille.

Ohjelma:  Nautimme normaalista leiriohjelmasta ulkoiluineen saunoineen ja iltaohjelmineen. Leirillä pelataan koneilla ja tehdään jotain muuta vaihtelevasti.  Koneilla olemme n. 3x ja n.2 tuntia kerrallaan päivän aikana. Joka päivä myös tietoiskuja ja opetustuokioita.

 Majoitus:

Sisämajoitus 2-4  hengen huoneissa joissa omat WC;t   Kämppävarauksia on voinut tehdä jo bittileirin sivuilla

 Varustus:

Lakanat ja tyynyliina. (MUISTA, lakanat joka tapauksessa. Jos ei lakanoita, niitä VUOKRATAAN, maksullisia) Jos otat sisämakuupussin niin joka tapauksessa lakanat ja tyynyliinat!

Peseytymisvälineet  (saunomme kerran leirin aikana.)

Ulkoiluvaatteita sään mukaan(ulkoilemme joka päivä)

Taskulamppu

 

Tietokone:  

Jokainen leiriläinen tuo oman koneensa leirille, jolla haluaa siellä toimia ja pelata. Leirin koneet muodostavat leirin aikana tietokoneverkon. Mikäli tuot oman koneesi, hoidathan itse sen kuljetuksen leirille ja pois sekä huolehdit, että vakuutus on kunnossa. (yleensä kotivakuutus riittää, mutta asia kannattaa varmistaa) Seurakunnan puolesta leirille ei tule kimppakoneita. Jos tuot koneen, niin muista ottaa siihen mukaan myös jatkojohtoa virtaa varten.

Muista päivittää pelisi ennen leiriä. nettikaista on varmasti tukossa, jos kaikki yrittävät päivittää esim. steaminsa leirillä (Tosin nyt netin pitäisi riittää, mutta silti)

Kaikenlaiset internetyhteyden jakamisohjelmat ja selaimen proxy-asetukset vaikeuttavat verkkokäyttöä, joten tsekkaa ne etukäteen jos voit. Näitä ovat mm. Torrentohjelmat waretusohjelmat sekä mm Panda mediabooster tai Akamai net session.

Samoin spotify ja youtubet yms suoratoisto-ohjelmat vievät kaistaa, joten katso ne etukäteen pois päältä. Ilkossa meillä periaatteessa on kunnon nettiyhtys, mutta ei käytetä sitäkään hukkaan.

 

 Muista myös tarvittavat jatkojohdot, ja muista myös merkitä ne omiksesi ettei tule sekaannuksia kun leiriä puramme.  Eli verkkopiuhaa 3-5m sekä sähköjakoa.

 

Muistathan että virusten on helppo levitä verkossa. Varmista että torjuntaohjelmasi ei ole kesäterässä, joten suojaa koneesi! Virusten levittäjät jätetään verkon ulkopuolelle. Ja jos koneesi ei ole kunnossa ohjaajat sen kyllä tarkastavat mutta et välttämättä pääse ensimmäisten joukossa verkkoon!

Verkkopiuha vähintään 3-5m, pitempikin voi olla. Kaikki eivät istu kytkimen vieressä.

 

VANHEMMAT Varmistakaa että lapsenne saavat pelata pelejään. Emme erityisemmin valvo pelien ikärajoja  muuta kuin selvissä K-18 tapauksissa, joita emme suosittele emmekä anna pelata, mikäli niitä huomaamme. Uuden tallennelain mukaan lapsi voi pelata 3v vanhemmalle soveltuvia peljä mikäli paikalla on aikuinen henkilö, ja sellainen bittileirillä aina on. Leirin turnauspeleinä ja ohjelmallisina peleinä käytetään aina ikärajan mukaisia pelejä. Joissain tilanteissa, jos peli on K-16, joudumme tämän vuoksi rajoittamaan 12 vuotiaiden osallistumista. Siksi on hyvä laittaa todellinen ikä henkilötietolomakkeeseen.

 

Muista myös merkitä omat tavarasi mielellään nimelläsi etteivät ne sekaannu muiden leiriläisten tavaroihin. myös  Jatkojohdot ja pelilevyt.

 

HUOM! Unohda kotiin kaiuttimet ja varaudu kuulokkeilla. Ymmärrät varmaankin syyn!

 

Kioski!               Ilkossa on kioski, joka on auki lounaan jälkeen. Tuskin siellä kuitenkaan tulee nälkä, sen verran usein me syömme.

 

 Mässykielto!                                                           Tämä tarkoittaa sitä että bittileirillä ei enää konehuoneessa syödä tai juoda (poislukien vesi) herkkuja, naposteltavia limuja mehuja yms. Vettä jokainen voi ottaa mukaa hapollista tai hapotonta.

 

Syy, miksi moiseen sääntöön turvaudutaan! Moni vetelee uskomattoman määrän sokeripitoisia aineita päivän aikana huomaamattakaan. Ruoka ei enää ruokailujen yhteydessä maistu, Iltaisin valitetaan pääkipua ja pahoinvointia, Oksennellaan, Leiriläiset ja ohjaajat LIHOVAT! Jos haluat mässyjä ota niitä varten pussi jota voit kuskata.

 

  Leirin järjestää Tampereen ev.lut seurakunnat.

 

Ajo-ohje:
Tampereelta

Ajetaan suuntaan Messukylä, Kaukajärvi, Kangasala (esim. tietä nro 339 Kalevankankaan hautausmaan ohitse) Kaukajärven ohi. Kangasalan rajalta jatketaan n. 1,5 km, tien päällä viitta oikealle "Ilkko", käänny oikealle. Ajetaan n. 500 m, viitta oikealle Ilkon kurssikeskus.

Jos sinulle tulee vielä jotain kysyttävää leiristä, niin parhaiten tavoitat minut sähköpostitse tai leiriviikolla numerosta 050-3033478

 Terveisin

KAAPO   Email: kaapok@gmail.com

Jussi Kosonen 

Eteläisen seurakunnan poikatyö

Leirin vastaava työntekijä

 

Ps Jos olet Facebook-käyttäjä, niin muista käydä tykkäämässä facebook-sivuamme

https://www.facebook.com/pages/Bittileiri/261232553888662

Laitamme sinne leirinaikana kuvia ja videoita leiristä!

 

PS 2 Teslan lanit 13.10.  Jos kiinnostaa harjoitella lanittamista, Pidämme Teslan-Lanit juuri syysloman alussa lauantaina. Lanit on ns 21 tunnin lanit jossa pelataan koko yö. Lanit alkavat  klo 12.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 09.00 (21h) Koivistonkylän nuorisokeskuksella. Olet tervetullut mukaan (ilmainen)mutta muista ilmoittautua

Lisätietoa:

https://tampereenseurakunnat.fi/sivustot/teslan