partio_koululaiset

Partio


Partio on hauska ja monipuolinen harrastus. Partiossa saat uusia ystäviä, joiden kanssa koet iloisia hetkiä ja unohtumattomia elämyksiä. Opit toimimaan luonnossa, teet retkiä ja osallistut tapahtumiin.

Partiossa toimitaan ryhmässä, yhdessä partiokavereiden kanssa. Kaikki ovat mukana toiminnassa, ketään ei jätetä yksin. Kaikki pääsevät oppimaan tekemällä itse.

Mitä partiossa tehdään?

Kun tulet partioon,  sinusta tulee oman lippukuntasi jäsen.

Lippukunnalla on kokoontumispaikka, partiokolo. Partiolaiset käyvät koloilloissa, joissa opitaan luonnossa liikkumiseen ja leirielämään kuuluvia taitoja. Opit lisäksi paljon muita taitoja, joista on hyötyä elämässä. Käsillä tekeminen, luonnontuntemus, luonnonsuojelu sekä hengelliset asiat ovat tärkeitä aiheita partiotoiminnassa. Partioon kuuluu olennaisesti myös kansainvälisyys.

Opettelemalla erilaisia taitoja valmistaudut partioretkiin, leireihin, vaelluksiin ja partiokisoihin. Osa lippukunnista on erikoistunut meripartiotoimintaan. Meripartiossa korostuu vesillä liikkuminen.

Lippukunnat järjestävät tapahtumia, juhlia ja tempauksia. Tapahtumat voivat olla lippukunnan omia, tai niihin voi osallistua lippukuntia piirin tai koko Suomen alueelta. Isoimmissa tapahtumissa tapaat partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Kuka voi tulla partioon?

Partio on tarkoitettu kaikille yli 7 vuotiaille, niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Partiossa jokainen kokee elämyksiä, oppii ja kasvaa ihmisenä.

Partiossa

·         opimme uusia taitoja

·         opimme ratkaisemaan ongelmia ja käyttämään käsiämme

·         vaellamme, hiihdämme, kiipeämme, melomme ja purjehdimme luonnossa

·         opimme antamaan ensiapua

·         opimme tulentekotaitoja

·         opimme suojelemaan luontoa