Pyhisuutiset

Tuoreimpia uutisia ja tiedotteita Tampereen Eteläisen seurakunnan pyhäkouluista.

30.9.2016 7.23Pyhäkouluopettajien jatkokurssi

Kutsu pyhäkouluopettajalle
Lue lisää pyhäkoulukurssin ohjelmasta!

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


18.9.2016 12.35Multsun pyhis jatkuu Multituvalla

Multisillan oma pyhäkoulu palaa jälleen ohjelmistoon seurakuntakodin muuton jälkeen. Multisillan seurakuntakodilla kokoontunut pyhäkoulu jatkuu tutuin kuvioin Multituvalla (Multisillankatu 5) aina sunnuntai-iltapäivisin klo 15. Pyhäkouluun ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset. Pyhäkoulu aloittaa ensi sunnuntaina 25.9. Tervetuloa, kaikki kulmakunnan kullannuput, uudet ja vanhat tuttavuudet!

Multsun messun pirpanat

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


13.9.2016 8.22Pyhäkouluopettajien jatkokurssi

Oletko toiminut pyhäkouluopettajana, mutta kaipaisit lisää tietoa, tukea, ideoita ja hyvää keskustelua tärkeästä työstäsi lasten parissa? Siinä tapauksessa pitkään toivottu ja odotettu pyhäkouluopettajien jatkokurssi on sinulle tarkoitettu! Maksuton kurssi järjestetään 12.11. Seurakuntien talolla. Ilmoittautuminen alkaa lokakuussa, ja siitä tiedotetaan Etsikossa hyvissä ajoin. Yhden päivän jatkokurssin aikana käsittelemme pyhäkouluopettajien toiveaiheita, mm. pyhiksen pitämistä eri-ikäisistä lapsista koostuvalle ryhmälle, lapsen teologiaa, ideoidenvaihtotoria, erilaisia haastavia tilanteita ym. Vinkkaa pyhäkouluteologille, mistä asiaa sinä toivoisit kurssilla käsiteltävän!

Kansainvälinen pyhiskurssi

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.9.2016 17.49Vielä ehtii pyhäkoulukurssille!

Pyhäkouluopettajien peruskurssin ilmoittautumisaikaa päätettiin jatkaa keskiviikkoon 7.9. saakka. Jos siis olet haaveillut pyhäkoulun pitämisestä, tai olet muuten vain kiinnostunut työstä lasten parissa tai siitä, millä tavoin kertoa hyvästä sanomasta vaahtosammuttimen mittaisille seurakuntalaisille, ilmoittauduthan mukaan soittamalla seurakuntien kasvatuksen toimistoon (p. 03 2190 257)!

Kätöset

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat


"Sallikaa lasten tulla minun tyköni""...heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." Näin Jeesus nuhteli omia opetuslapsiaan, jotka olisivat tahtoneet hätistellä pois pienokaisiaan siunattavaksi tuovia vanhempia. Jeesus ei ollut liian kiireinen, häneltä löytyi aikaa kaikkein pienimmille ja vähäisimmille. Hän otti lapset syliinsä, pani kätensä heidän päänsä päälleen ja siunasi heitä. Miten iloisia ja lämpimiä muistoja he varmasti kantoivatkaan tuosta hetkestä koko loppuelämänsä ajan!

Taivaan Isä kutsuu luoksensa kaikkia, vauvoista vaareihin. Seurakunnan pyhäkoulutyö pyrkii noudattamaan Jeesuksen antamaa esimerkkiä ja ottamaan lapset vastaan heidän omilla ehdoillaan. Pyhäkoulu on, jotta lapset oppisivat tuntemaan rakastavan, välittävän ja turvallisen Taivaan Isän ja Hänen Poikansa.

Tämä tapahtuu Raamatun kertomusten, yhdessä pohdiskeltujen pienten ja suurten kysymysten, leikin ja laulun, askartelun ja pelailun, hiljaisuuden ja rukouksen kautta. Kokeminen ja tekeminen, oivaltaminen ja löytäminen ovat erottamaton osa pyhäkoulua. Lapsella on lupa olla lapsi.