Ilkko_tuomasmessu
Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Ilkko_juhannusaatto
Tampereen seurakuntien juhannusaaton juhlan kruunaa Ilkon pihakirkossa kello 16 pidettävä Tuomasmessu. Kuva: Tampereen seurakuntien kuva-arkisto
Messun teemana on Riemuitsen kättesi töistä. Liturgina messussa on Katriina Hallikainen ja saarnan pitää Englannin kirkon pappi, fransiskaaniveli Samuel, joka on toiminut fransiskaaniyhteisö Hilfield Friaryn johtajana.

– Tänä päivänä Hilfield Friary tunnetaan ekologisista projekteistaan ja se on Englannin kirkon edelläkävijä ympäristöasioissa, kertoo veli Samuelin vierailua emännöivä Maria King.   

Brother Sam on suosittu puhuja muun muassa rauhan ja oikeudenmukaisuuden kysymyksissä. Hän on myös toiminut anglikaanisten fransiskaanien Euroopan provinssin johtajana. Nykyisin hän asuu Lontoossa vanhassa fransiskaanitalossa nimeltä House of Divine Compassion, opettaa ja neuvoo uusia monastisia yhteisöjä.

Messussa kannetaan kolehti Tuomasmessun nimikkokohteelle Mafingan orpokodille Tansaniassa.

Ennen messua ja sen jälkeen on luvassa yhdessäoloa, oleskelua, pelejä, laulua, sauna ja uintia vehreän ja valoisan suven sylissä.

Messun jälkeen syttyy kokko. Pihamaalla on myynnissä suolaista ja makeaa syötävää, mutta myös omin eväin voi tulla juhannusta viettämään.

Juhannusjuhla 22.6. kello 14 Ilkon kurssikeskuksessa, Ilkontie 8–10, Kangasala

• 14–15.45 pelejä, sauna ja uinti; lampisauna: naiset, järvisauna: miehet

• 15–15.45 yhteislaulua

• 16 lipunnosto ja Tuomasmessu

• n. 18 kokko

•18–19.30 pelejä

•18–20 sauna ja uinti; lampisauna: miehet, järvisauna: naiset

•19.30 suvi-illan rukoushetki

Saapuminen

Ilkkoon pääsee Tampereelta bussilla numero 40, joka liikennöi juhannusaattona noin kello 14 saakka. Ilkon läheisyydestä Vatialan Prisman pysäkiltä kulkee myös bussi numero 1, joka liikennöi iltaan saakka. Omalla autolla saapuvia pyydetään jättämään auto Vatialan kappelin parkkipaikalle, josta on opastettu noin 200 metrin matka Ilkon kurssikeskukseen.  Ilkon yhteystiedot ja kartan löydät täältä.

Lisätietoa Tampereen seurakuntien muista juhannusjuhlista ja -messuista on kesätapahtumien sivuilla.

Ilkko_juhannus
Tunnelmia vuoden 2012 juhannustapahtumasta