onko tassa kaikki

Alfa alkaa syyskuussa

Alfa on helppo tapa tutustua kristinuskoon, saada uusia ystäviä ja pohtia elämän perusasioita hyvässä seurassa. Alfa on tarkoitettu elämän tarkoitusta etsiville, epäilijöille ja niille, jotka haluavat tutustua kristinuskon peruskysymyksiin. Kohtaamispaikan Alfa alkaa perjantaina 21.9. 2018 klo 18 - 20.30 Messukylän seurakuntatalolla, Messukylänkatu 36. Illat alkavat ruokailulla, jonka jälkeen kuullaan alustus illan aiheesta. Kahvikupin kanssa siirrytään lopuksi illan parhaaseen osaan eli ajatusten vaihtoon pienemmissä ryhmissä. Kurssiin sisältyy myös leirivuorokausi 2. - 3.11.  Ilmoittautuminen sari.siukola@evl.fi tai virka-aikana p. 040 804 8157.

Alfa kirjain kirjaimelta:

A = Avoin jokaiselle kristinuskon ja elämän peruskysymyksistä kiinnostuneelle. Sopii epäilijälle, etsivälle, kristinuskosta vieraantuneelle, juuri uskon löytäneelle tai hänelle, joka haluaa päivittää tietonsa kristinuskosta.

L = Luentoja ja hauskaa yhdessäoloa. Huumori on korkeassa kurssissa kurssilla! 10 viikon aikana käydään läpi kristinuskon peruskysymyksiä.

F = Fanaattisuus ei kuulu Alfaan. Yksikään kysymys tai mielipide ei ole liian kantaaottava, tai yksinkertainen. Voit kysyä mitä tahansa, eikä sinua tyrmätä, eikä mielipidettäsi kyseenalaisteta. Kirkkoslangia ei käytetä, eikä Raamatun ennakkotuntemus ole tarpeen. On myös mahdollista muuttaa mielipidettään, jos kristinusko alkaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.

A = Ateria, avoimuus, toinen toisista välittäminen. Ilta alkaa aterialla, jonka aikana tutustutaan omaan ryhmään, vaihdetaan kuulumisia ja rentoudutaan pitkän päivän päätteeksi.

Iltojen aiheet:
Kuka Jeesus on?
Miksi Jeesus kuoli?
Miten on mahdollista uskoa?
Miksi ja miten lukisin Raamattua?
Miksi ja miten rukoilen?
Kuka Pyhä Henki on ja mitä Hän tekee? Miten täyttyä Hengellä? Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
Miten voin vastustaa pahaa?
Miten Jumala johdattaa meitä?
Vieläkö Jumala parantaa?
Miksi ja miten kertoisin toisille?
Entä seurakunta?
Alfa-bileet - Tässäkö elämä on?

Mikä on Alfa?

Alfa on Englannissa anglikaanikirkossa kehitetty sarja vuorovaikutteisia iltoja kristinuskosta vieraantuneille ja/tai siitä kiinnostuneille. Tällä hetkellä Alfaa pidetään kaikkialla maailmassa kaikissa kristillisissä kirkkokunnissa ja yhteisöissä. Alfaa pidetään myös vankiloissa, armeijassa, kouluissa, yliopistoissa, työpaikoilla jne. Suomessa järjestetään yli 600 kurssia vuodessa eri puolella maata. Alfan kotisivut löytyy linkistä: kokeilealfaa.fi