5

Torstai: Kello 12 lähdimme Viinikan kirkolta kohti Pättinniemen leirikeskusta.
Lyhyeltä tuntuneen ajan jälkeen pääsimme perille ja ryhdyimme heti majoittumaan huoneisiimme.  Huoneet olivat muuten kunnossa, mutta tosi äänekäs ilmastointi häiritsi osaa väestä.
 Yhdeltä tutustuimme sateisen Pättinniemen leirialueeseen ja alue vaikutti meistä laajalta.
Päiväjuoman jälkeen pitä järjestää ensimmäinen larppi, mutta keli esti suunnitelmat. Sen sijaan pidimme leirimme ensimmäiset raamikset omissa pikkuryhmissämme.
 Vapaa-ajalla meno oli rentoa ja isosten iltaohjelma sai positiivisen. Ponileikki ja lattialäpsy saivat suurimman ryhmämme keskuudessa. Saunat olivat avoinna halukkaille. Iltahartauden, jonka Kaapo oli meille valmistanut, menimme iltapesuille ja nukkumaan (ainakin olisi pitänyt mennä :D).

Isosten sulosävelien siivittämänä vaivuimme uneen.
7

Perjantai: Aamulla herätyksestä vastasivat Eetu ja Pinja (Eetu herätti pojat Tunak Tunak Tun:in taiteelliseen lauluun ja Pinja puhalsi Vuvuzelaan keuhkojensa kyllyydestä).
Lippu nostettiin salkoon, minkä jälkeen ryntäsimme aamupalalle.
Vatsat pullollaan meidät brieffattiin larppia varten. Leiri jaettiin kahteen heimoon (Israelilaisiin ja Filistealaisiin), joille annettiin erityisiä ohjeita isosten toimesta.

6

Larppivaatteiden valinta sujui yllättäen ongelmitta. Larpissa tapahtui paljon dramaattisia käänteitä esim. monet olivat salaliitossa, aseissa kilpavarusteltiin heimojen välillä, Filistealaisten johtajan kuolema lavastettiin ja paimen hyökkäsi vanhempienneuvoston johtajan (ja myöhemmin israelilaisten) kimppuun. Kaikilla oli hauskaa, mutta mielestämme larppi olisi voinut jatkua hieman kauemmin.
Ruoaksi saimme jälleen makiaa mättöä (t: puhekieli)
. Ruoan jälkeen larpin loppumätön puuttumiseen pettyneet nappasivat boffer-miekat käteensä ja alkoivat taistelemaan.

1

Myös tikkaa heitettiin. Loppupäivästä meillä on ollut Raakaa faktaa-osio, joka käsitteli kirkon opetusta Jumalasta.
Pidimme myös ensimmäisen a-Pättinniemi showmme käsitellen pääasiassa maailman luomista.

ENSIMMÄINEN LEIRIPÄIVÄ 16.6

kämppä

Saavuimme Pättinniemeen sateisissa tunnelmissa. Vesi kumppareissa roiskuen kuljimme tilukset ympäri, mutta emme antaneet sateen lannistaa tunnelmaa. Aloituslarppi jouduttiin sääolosuhteisiin vedoten siirtämään seuraavalle päivälle, mutta korvaavana ohjelmana toimivat raamikset olivat vallan mainiot. Loppupäivä meni kämppiä "kalustaen" syöden ja saunoen. Isosten järjestämä iltaohjelma esitteli isoskoulutuksessa huippuunsa hiottua huumoria ja viihdyttivät meitä erilaisin leikein myöhään yöhön. Päivän lopussa hiljennyttiin iltahartauteen ja paineltiin pehkuihin.

kämppä2

TOINEN LEIRIPÄIVÄ 17.6

Heräsimme vuvuzelan ja bollywood-musiikin hämmentävään sekoitukseen. Ihme kyllä, kukaan ei myöhästynyt hurjasti lipunnostosta. Aamiaisen jälkeen pääsimme vihdoin toteuttamaan jo edelliseksi päiväksi kaavaillun isomman tutustumislarpin. Roolipelin hahmojen lukuisat juonittelut eivät loppujen lopuksi johtaneet oikeastaan mihinkään ja tekijöiden kaavailema loppumättö jäi vain haaveeksi. Hauskaa oli siitä huolimatta.

8

Larpin jälkeen ravitsimme tässä vaiheessa jo kurnivia vatsojamme (näillä leireillä syödään vain viisi kertaa päivässä) ja, toisen ruokailun ja pienen vapaa-ajanvieton jälkeen, keräännyimme kuulemaan vähän raakaa faktaa. Tietopläjäyksen jälkeen pidimme Jumala-aiheisen talkshown, jossa pääsimme loistamaan uudella tietotaidollamme.

jumala-padlet

Tässä ehti tulla jo nälkä, joten söimme lisää.

Illalla ovat luvassa yhden ryhmän järjestämä jumalanpalvelus, lisää isosten hienoja vitsejä ja iltapala(!!!) Saunassakin halukkaat ehtivät piipahtaa ja voihan siinä tapahtua vielä mitä kaikkea muutakin. Niistä voi lukea huomisen blogitekstistä!

1

2