Ehdokkaat

Tampereella seurakuntavaaleihin on ilmoitettu mukaan alustavien tietojen mukaan 404 ehdokasta. Seurakuntaneuvostoihin on ehdolla 204 ehdokasta ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 200 ehdokasta.

Vaalit käydään seurakuntakohtaisesti, ja niissä valitaan seurakuntaneuvoston jäsenet sekä seurakunnan edustajat Tampereen seurakuntayhtymän yhteiseseen kirkkovaltuustoon. Samalla kertaa pidetään siis kahdet vaalit. Jokainen seurakuntalainen äänestää oman seurakuntansa ehdokkaita.

Tampereen seurakuntien kuvalliset ehdokaslistat vaalilehden liitteessä

Mihin seurakuntaan kuulun? Takista seurakuntavaalit.fi-sivustolta.

Seurakuntien edustajamäärät yhteisessä kirkkovaltuustossa:

• Eteläinen seurakunta: 12 paikkaa

• Harjun seurakunta: 11 paikkaa

• Messukylän seurakunta: 13 paikkaa

• Ruotsalainen seurakunta: 2 paikkaa

• Tuomiokirkkoseurakunta: 13 paikkaa
Eteläisen, Harjun, Messukylän ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoihin valitaan jokaiseen 16 jäsentä.
Ruotsalaisessa seurakunnassa on päädytty sopuvaaliin sekä seurakuntaneuvoston että yhteisen kirkkovaltuuston edustajien valitsemisessa.

vaalit_äänestyslippu