sinkut
Tampereen ev.lut. seurakuntien Sinkkutyön uutiskirje elokuu 2018
sinkut55

(Tämä on Tampereen seurakuntien sinkkutyön tiedote uutiskirjeen tilanneille. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, laita sähköpostia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.)


Hyvä Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirjeen tilaaja!


Käännämme katseemme jo syksyyn. Vielä voimme kuitenkin nauttia kesästäkin. Tässä uutiskirjeessä on infoa elokuun ja tulevan syksyn sinkkutoiminnasta. Tervetuloa mukaan!

Tapaamme vielä pari kertaa rantasaunomisen merkeissä Torpalla. Syyskauden lauantai-iltojen kokoontumiset jatkuvat Nekalassa ja Linnainmaalla. Linnainmaan illat vaihtuvat teemailloiksi, joissa tehdään joka kerta jotain mukavaa yhdessä, Nekalan illat säilyvät ennallaan. Sinkkuiltoja on syksyllä kerran kuussa Aleksanterin kirkon kryptassa. Parittomat K63 -porukka kokoontuu parittomina torstaina Suurella Sydämellä -klubilla Seurakuntien talossa. Jokaviikkoiset kävelyretket jatkuvat Aleksanterin kirkolta lauantaisin. Tiistaina 14.8. alkaa uusi Katsomuskyselijät -ryhmä. Keskiviikkona 15.8.2018 klo 16-19 on Tampereen seurakuntien vapaaehtoisten yhteinen piknik Arboretumissa. Huomaa myös Sinkkujen RETKIPÄIVÄ Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle ja Kortejärven tilan avointen ovien päivään sunnuntaina 26.8.2018.

 
 
Siunausta elokuuhusi!
Sari Peltonen ja Hanna Sulonen, sinkkutyöstä vastaavat työntekijä
www.tampereensinkut.fi
Facebook: Tampereen sinkut

 


Uusi ryhmä Katsomuskyselijät alkaa 14.8.2018 klo 18-20

Ryhmä yksin asuville, joita kiinnostaa erilaiset tavat hahmottaa elämää.

Ryhmä yksin asuville, joita kiinnostaa erilaiset tavat hahmottaa elämää. Yhdessä voimme löytää yllättäviäkin katsomuskysymyksiä ja -vastauksia. Miten elämänkatsomus rakentuu ja muotoutuu elämän eri vaiheissa? Kunnioittava vuoropuhelu auttaa tavoittamaan yhteyksiä erilaisten näkemysten välille. Tavoitteina on tutustua toisiimme, tukea kunkin itsetuntoa ja yksilöllisyyttä, kehittää viestintätaitoja sekä lisätä keskinäistä ymmärrystä. Luottamuksellinen ryhmä kokoontuu syksyn 2018 aikana tiistaisin 14.8. alkaen joka toinen viikko kymmenen kertaa. Ryhmään voi liittyä kahden ensimmäisen kerran aikana. Ryhmässä on vapaaehtoiset ohjaajat Ilona ja Markus. Tarjolla on raikasta juotavaa ja hedelmiä. Tiedustelut 6.8. alkaen diakoni hanna.sulonen@evl.fi. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä 040 804 8122.

 

Vapaaehtoisten yhteinen tapaaminen Arboretumissa

 

15.8.2018 klo 16-19 on Tampereen seurakuntien vapaaehtoisten yhteinen piknik Arboretumissa. Tule nauttimaan yhdessäolosta, uusista kohtaamisista ja toivottavasti aurinkoisesta säästä Arboretumiin keskiviikkona 15.8. klo 16-19. Piknik on tarkoitettu kaikille Tampereen seurakuntien vapaaehtoisille. Tarjolla on pientä naposteltavaa ja juomista. Voit halutessasi tuoda tarjottavia yhteiseen pöytään. Piknikillä kuvataan materiaalia. Kysymme jokaiselta vielä kuvausluvan erikseen tilaisuudessa. Järjestäjänä mm. vapaaehtoiskoordinaattori Reija Jarkkola. Mukana myös sinkkutyön diakonit Sari ja Hanna. Voimme tavata tilaisuuden aluksi klo 16 Hatanpään kartanon edessä, seuraan voi toki liittyä myöhemminkin.

 

 

Sinkkujen RETKIPÄIVÄ Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle ja Kortejärven tilan avointen ovien päivään sunnuntaina 26.8.2018

 

Kokoontuminen Keskustorin Juvenes-kioskin luona kello 9. Omakustanteinen bussimatka Sorilaan linjalla 90T, lähtö Keskustori F-pysäkiltä kello 9.09. Osallistumme Kintulammin Kortejärven tilan avointen ovien päivään.

Tampereen seudun joukkoliikenne tarjoaa ilmaisen Nysse-kyydin Kortejärvelle Sorilan pysäkiltä Kortejärvelle ja takaisin klo 10-17 (viimeinen paluukyyti klo 16:10) Jos tulet omalla autolla, käänny Sorilan pysäkin jälkeen Pulesjärventielle ja seuraa opasteita

Kintulammille.

Ota mukaan: omat eväät (kahvila myös avoinna), hyvät kävelykengät ja sään mukainen vaatetus.

Ohjelmaa:Jussi Holopaisen ohjaama luontopyhiinvaellus kello 12.

Voimme tehdä myös sinkkujen oman patikkaretken: 2 – 10 km.

Kortejärven tila ja kahvila avoinna kello 10-17

Sauna avoinna vuorotunnein naiset/miehet kello 12.30 - 16.30, saunamaksu 2 €

Kahvila, sauna ja muut palvelut käteismaksulla!    Katso myös www.kintulammi.fi

Ei ennakkoilmoittautumista. Mukana diakonit Hanna ja Sari ja vapaaehtoisohjaaja.

Tiedustelut hanna.sulonen@evl.fi 040 8048122 tai sari.peltonen@evl.fi 050 3817177

Yhteistyössä Ekokumppanit, PyhiinvaellusTampere ja Nysse

 

 

 

Sinkkujen elokuiset kesätorstait Siivikkalan Torpalla klo 17 - 21 seuraavina päivinä:  16.8. ja 30.8.

(Torpantie 29, Siivikkala) Saunomista, uimista, nuotiohetkiä, nyyttärit, yhdessäoloa!
Nyyttikestit ja/tai omat eväät mukaan! Kahvi ja tee talon puolesta.

Sauna ja nuotio lämmitetään porukalla, samoin kahvinkeitto ja muut yhteiset tehtävät. Saunavuorot naisten ja miesten kesken sovitaan paikan päällä. Sauna on puulämmitteinen ja sijaitsee aivan Näsijärven rannassa. Käytössämme on rantasaunan lisäksi laavu ja Sammallahden huvila. Soutelemaankin pääsee.

Ilmoittautumista kesäpäiviin ei tarvita ja kustannuksia aiheutuu vain matkoista ja eväistä. Torpalla ei käytetä alkoholia! Paikalle pääsee keskustasta bussilla 28, jää pois Leppästentien pysäkillä, siitä vielä kilometrin kävelymatka perille.

Vapaaehtoinen vastuuhenkilö avaa ovet ja ohjaa tehtäviin (saunanlämmitys, puiden kanto, kahvinkeitto jne.). Tehdään porukalla illoista kivoja ja virkistäviä yhdessäolon hetkiä!
http://www.torpankurssikeskus.fi/sivustot/torpan_kurssikeskus

 

 

Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen joka lauantai klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa (Pyynikin kirkkopuisto). Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Kävelyretkillä ei ole erikseen ohjaajaa, vaan päivän kävelyporukka päättää keskenään kulloisenkin kävelykohteen.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!

 

Sinkkujen teemaillat Linnainmaalla alkaen 25.8. klo 18- 21

Sinkkujen teemailloissa Linnainmaan seurakuntakeskuksessa tavataan syksyn aikana n. kerran kuukaudessa. Ohjelmassa on peli-ilta, yhteistä iltapalan laittoa, elokuvailta ja askartelua. Lisäksi tarjolla on mm. juttuseuraa ja nyyttärit. Talosta löytyy pingispöytä ja biljardi sekä lautapelejä.
Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin.

Oloilloissa vastuuhenkilönä toimii diakoni Hanna. Kaipaamme iltoihin lisää vastuuhenkilöitä. Olisiko tämä sinulle sopiva tehtävä?

Linnainmaan seurakuntakeskus, Korpikodinkatu 2, 33580 Tampere.

Keskustasta pääset paikalle esim. busseilla 1, 8 ja 28 ja 29.
Pysäkki on Linnainmaan Citymarketin kohdalla.

 

Sinkkujen saunaillat Nekalassa alkaen 8.9.

Juttuseuraa, sisäpelejä, saunomista ja nyyttärit
Nekalan seurakuntatalon alakerrassa nuorisotyön tiloissa, Kuoppamäentie 23, sisäänkäynti Kuismantien puolelta keittiön ovesta.  

Kokoontumiset klo 17-21 lauantai-iltaisin n. kerran kuussa, ensimmäinen kokoontuminen 8.9.

Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Voit myös pelata biljardia, liitokiekkoa, pingistä ja muita pelejä. Nyyttikestit. Saunomismahdollisuus - oma pyyhe ja pesuaineet mukaan!

Keskustorilta paikalle pääset bussilla numero 10, pysäkki on talon edessä.

 

Parittomat K-63 parittomien viikkojen torstaisin klo 10 -12. Kokoontumiset 13.9. - 20.12.

Sinä yli 63-vuotias!

  • Kyllästyttääkö yksin oleminen? Haluaisitko tutustua uusiin ikäisiisi ihmisiin?
  • Etsitkö juttuseuraa tai kaveria ulkoiluun, teatteriin, elokuviin tai muuhun yhdessä tekemiseen?
  • Haluatko vaihtaa ajatuksia yksin elämisen haasteista? Tämä voi olla mahdollisuutesi!
  • Tapaamisissa vaihtuvat aiheet. Ehdota sinulle tärkeitä teemoja.
  • Kokoontumisten jälkeen mahdollisuus lähteä porukalla lounaalle.

Kokoontumiset Seurakuntien talon Suurella Sydämellä -klubilla, Näsilinnankatu 26, katutaso.

 

 

Sinkkuillat Aleksanterin kirkon kryptassa

maanantaisin kerran kuussa klo 18 - 20 alkaen 10.9.

Vertaistapaaminen yksin eläville työikäisille aikuisille Aleksanterin kirkon kryptassa.

Sinkkuillat tarjoavat mahdollisuuden tavata muita yksin eläviä.

Illoissa on aina jokin aihe tai teema ja joskus illoissa on mukana vierailijoita. 

Voit tulla mukaan silloin kun haluat ja olet tervetullut myös valmistelemaan yhdessä toimintaa. Olet tervetullut tulemaan jo etukäteen kattamaan kahvipöytää ja järjestelemään tilaa sopivaan kuntoon.

Kokoontumisissa on käynyt noin 20 - 40 yksin eläjää, jotka ovat kaiken ikäisiä aikuisia. Kahvia/teetä tarjolla.

 

Kaikki sinkkutapahtumat löytyvät osoitteesta www.tampereensinkut.fi

Muista myös Fb-sivumme Tampereen sinkut

Tampereen ev.lut. seurakunnat
Näsilinnankatu 26
PL 226, 33101 Tampere
p. (03) 219 0111

etunimi.sukunimi@evl.fi
tampereenseurakunnat.fi