sinkut
Tampereen ev.lut. seurakuntien Sinkkutyön uutiskirje heinäkuu 2018
sinkut55

(Tämä on Tampereen seurakuntien sinkkutyön tiedote uutiskirjeen tilanneille. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, laita sähköpostia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.)


Hyvä Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirjeen tilaaja!


Kesä on kerennyt jo puoleen väliin, mutta vielä ehdit hyvin mukaan. Tässä uutiskirjeessä on infoa kuluvan kesän sinkkutoiminnasta. Tervetuloa!

Pikadeitit lähestyvät. Pikadeitit järjestetään Herättäjäjuhlien yhteydessä Kalevan kirkon seurakuntasalissa 1, Liisanpuisto 1. Ilmoittaudu viimeistään 4.7.2018. Kts. kuva alhaalla.
Perjantain 6.7. ryhmässä (20 - 40 -vuotiaat) on vielä hyvin tilaa sekä miehille että naisille. Lauantain 7.7. deiteille mahtuu vielä miehiä, mutta naisten määrä on jo täynnä.


Herättäjäjuhlat kutsuvat Tampereen Kalevaan avoimen taivaan alle heinäkuussa 2018

Heinäkuussa 2018 järjestetään Tampereen Kalevassa Herättäjäjuhlat. Lähellesi ikävöin –teema kokoaa 6.-8.7.2018 jopa 20 000 tapahtumakävijää Kalevan kirkon ympäristöön. Juhlakenttä perustetaan avoimen taivaan alle Kalevan kirkon itäpuolelle. Herättäjäjuhlat ovat yksi kesän 2018 isoimmista tapatumista Tampereella. Herättäjäjuhlat on luterilaisessa kirkossa vaikuttavan herätysliikkeen herännäisyyden eli körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma, ja se on yksi suurimmista kirkollisista kesäjuhlista. Juhlille ovat tervetulleita kaikki - juhlakentälle voi tulla kurkistamaan ja kuuntelemaan, pistäytymään tai olemaan pidemmäksi aikaa.

Herättäjäjuhlien varsinainen ohjelma, seurat ja sunnuntain messu, järjestetään juhlakentällä Liisanpuistossa. Lisäksi on oheisohjelmaa muun muassa puistoissa ja kirkoissa. Seuroissa vuoroin kuullaan lyhyitä puheita, vuoroin lauletaan. Seurat kestävät tunnin verran. https://herattajajuhlat.fi/


Sinkkujen saunaillat Siivikkalan Torpalla, kesä 2018

Tapaamiset torstaisin klo 16 - 21 seuraavina päivinä: 5.7., 19.7., 2.8., 16.8. ja 30.8. Nyyttikestit ja/tai omat eväät mukaan! Kahvi ja tee talon puolesta.

Linja-autolla: TKL:n linja 28, Leppästentien päässä oleva pysäkki, kävelymatkaa n. 1 km Torpantien risteykseen. Osoite: Torpantie 29, 33450 Siivikkala

Sauna ja nuotio lämmitetään porukalla, samoin kahvinkeitto ja muut yhteiset tehtävät. Saunavuorot naisten ja miesten kesken sovitaan paikan päällä. Sauna on puulämmitteinen ja sijaitsee aivan Näsijärven rannassa. Kaikki luonnollisesti osallistuvat jälkien siivoukseen jne. Käytössämme on rantasaunana lisäksi laavu ja Sammallahden huvila.

Ilmoittautumista kesäpäiviin ei tarvita ja kustannuksia aiheutuu vain matkoista ja eväistä. Torpalla ei käytetä alkoholia!

Vapaaehtoinen vastuuhenkilö avaa ovet ja ohjaa tehtäviin (nuotion sytytys ja saunan lämmitys, puiden kanto, kahvinkeitto jne.). Tehdään porukalla illoista kivoja ja virkistäviä yhdessäolon hetkiä!


Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen joka lauantai klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa (Pyynikin kirkkopuisto). Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Kävelyretkillä ei ole erikseen ohjaajaa, vaan päivän kävelyporukka päättää keskenään kulloisenkin kävelykohteen.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!


Kesätapahtumia

Seurakunnissa on toimintaa ja tapahtumia koko suven. Leirit ja retket vievät luonnon helmaan, ja samaan aikaan kaupungissa tapahtuu. On konsertteja, pihakirkkoja ja hautausmaiden opastettuja kävelykierroksia. Tarkempia tietoja seurakuntien kesätapahtumista löydät osoitteesta: https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/tapahtumat/kesatapahtumat


Siunausta kesääsi!

Hanna Sulonen ja Sari Peltonen, sinkkutyöstä vastaavat työntekijät

www.tampereensinkut.fi Facebook: Tampereen sinkut


Pikadeitti_goes_herättäjäjuhlatFB
Pikadeitit Herättäjäjuhlilla 6. ja 7.7.
Sinkkukävelyt
Sinkkujen kävelyretket myös kesällä lauantaisin klo 14 Aleksanterin kirkolta.
104
Hyvää kesää!