sinkut
Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje helmikuu 2018
sinkut55Tämä on Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirje, joka lähetetään uutiskirjeen tilaajille. Kirjeen voi lukea myös osoitteessa www.tampereensinkut.fi sivulla Liity postituslistalle. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, lähetä postia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.

Hyvä sinkkutyön kirjeen tilaaja!

Tampereen seurakuntien sinkkutyön kevät 2018 on jo hyvässä vauhdissa. Tässä kirjeessä saat tietoa tulevista tapahtumista. Huomaa myös kaikille kiinnostuneille sopiva yhteisövalmennus, josta kerrotaan kirjeen lopussa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

Siunattua kevättä Sinulle!

Sari Peltonen ja Hanna Sulonen, sinkkutyöstä vastaavat työntekijät


Sinkkujen oloilta Nekalassa 10.1. klo 17-21

Nekalan seurakuntatalon alakerrassa nuorisotyön tiloissa, Kuoppamäentie 23, sisäänkäynti Kuismantien puolelta keittiön ovesta.  

Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Voit myös pelata biljardia, liitokiekkoa, pingistä ja muita pelejä. Nyyttikestit. Saunomismahdollisuus - oma pyyhe ja pesuaineet mukaan!

Keskustorilta paikalle pääset bussilla numero 10, pysäkki on talon edessä.
Illassa mukana työntekijä ja vapaaehtoinen ohjaaja.

Sinkkujen oloilta Linnainmaalla 24.2. klo 18-21

Juttuseuraa, yhdessäoloa, sisäpelejä ja nyyttärit.

Illan aikana tapaat muita eri-ikäisiä yksin asuvia, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Talosta löytyy mm. biljardi, pingispöytä sekä lautapelejä.

Oloilloissa mukana vapaaehtoiset ohjaajat.

Linnainmaan seurakuntakeskus,
Korpikodinkatu 2, 33580 Tampere.

Keskustasta pääset paikalle esim. busseilla 1, 8, 28 ja 29.
Pysäkki on Linnainmaan Citymarketin kohdalla.


Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14-16

Helmikuun kävelyretket 10.2., 17.2. ja 24.2.
10.2. kävelyllä vaelletaan Elämän virtaus - Tammerkosken pyhiinvaellusreittiä. Lähtö on Aleksanterin kirkolta klo 14.00 ja reitti päättyy Finlaysonin kirkolle. Reitin pituus on 4,3 km ja reitin varrella on 14 pysähdystä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Vaelluksen ohjaaja on mukana.

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen lauantaisin klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa. Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Retkellä ei ole mukana etukäteen sovittua ohjaajaa.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Sovitaan kävelyreitti paikalle tulleiden kanssa.

Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!


Parittomat K 63 kokoontuvat 15.2. ja 1.3.

15.2. Ystävänpäivän merkeissä. Musiikkivieraana kaksi tomeraa ja monitaitoista naista eli Hilkanja. Aloitamme keskustelun Ilmeikäs arki -tutkimuksen pohjalta. https://www.eloisaika.fi/tutkimus/
1.3. Mitä vanhuudelle on tapahtunut? Eloisa ikä -Ilmeikäs arki -tutkimuksen pohjalta keskustelemme siitä, miten säilyttää elämäniloa ja mielekkyyttä ikääntyessäkin.

Sinä yli 63-vuotias!

  • Kyllästyttääkö yksin oleminen? Haluaisitko tutustua uusiin ikäisiisi ihmisiin?
  • Etsitkö juttuseuraa tai kaveria ulkoiluun, teatteriin, elokuviin tai muuhun yhdessä tekemiseen?
  • Haluatko vaihtaa ajatuksia yksin elämisen haasteista? Tämä voi olla mahdollisuutesi!

Yli 63-vuotiaat parittomat kokoontuvat Seurakuntien talolla Suurella sydämellä -klubilla osoitteessa: Näsilinnankatu 26, katutaso parittomina torstaina klo 10-11.45 ajalla 18.1. - 26.4.2018.

Tule rakentamaan yhteisiä kokoontumisia sinun näköisiksi!

Kevään aikana käsitellään osallistujia kiinnostavia aiheita.
Tilaisuuksien jälkeen on mahdollisuus lähteä porukalla syömään johonkin yhdessä sovittavaan lounaspaikkaan.

Kysy lisää: yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen sari.peltonen@evl.fi p. 050 381 7177


Sinkkuilta 26.2. klo 18-20

Ohjelmassa levyraati. Ota mukaasi itsellesi merkityksellinen musiikkikappale esim. cd-levyllä. Keskustelemme toistemme mielimusiikeista.

Vertaistapaaminen yksin eläville työikäisille aikuisille Aleksanterin kirkon kryptassa.
Mukana diakonit Hanna Sulonen ja Sari Peltonen. 

Sinkkuillat tarjoavat mahdollisuuden tavata muita yksin eläviä.

Illoissa on aina jokin aihe tai teema ja joskus illoissa on mukana vierailijoita. 

Voit tulla mukaan silloin kun haluat ja olet tervetullut myös valmistelemaan yhdessä toimintaa. Olet tervetullut tulemaan jo etukäteen kattamaan kahvipöytää ja järjestelemään tilaa sopivaan kuntoon.

Kokoontumisissa on käynyt noin 20 - 40 yksin eläjää, jotka ovat kaiken ikäisiä aikuisia. Kahvia/teetä tarjolla.

Lisätietoja: Yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, p. 050 381 7177, sari.peltonen@evl.fi


Yhteisöstä voimaa!
Haluatko kehittää yksin asuvien yhteisöllisyyttä Tampereella? Kaapeli-yhteisövalmennus alkaa 23.2.2018 - ilmoittaudu mukaan!

Tule mukaan maksuttomaan valmennukseen kehittämään ja ideoimaan yksin asuvien yhteisöllisyyttä Tampereella! Valmennukseen ovat tervetulleita niin seurakuntalaiset, vapaaehtoistyötä tekevät kuin työntekijätkin.

Oletko miettinyt, miten yksin asuvien yhteisöllisyyttä voisi vahvistaa? Miten löytää ja valjastaa oma osaaminen ja voimavarat yhteisön käyttöön? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kaapeli-yhteisövalmennuksen avulla.

Tampereen ev.lut. seurakuntien Diakonia- ja yhteiskuntavastuun yhteisöllisyyden työryhmä toteuttaa Kaapeli-valmennuksen helmi-maaliskuussa 2018.

Valmennusjakso alkaa 23.2.2018 ja käsittää yhteensä viisi tapaamiskertaa. Viimeinen tapaaminen on 23.3. Tapaamiset ovat perjantaisin klo 13-16 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä –klubilla, Näsilinnankatu 26, katutaso. Toivomme, että pääset mukaan jokaiselle tapaamiskerralle.

Ohjausmenetelmä on toiminnallinen. Osallistuminen valmennukseen on maksutonta, eikä velvoita sinua kurssin jälkeen mihinkään. 

Kaapeli-valmennus perustuu kansainvälisenä yhteistyönä kehitettyyn Cable-metodiin (Community Action Based Learning For Empowerment). Sen tavoitteena on voimaantuminen, osallisuus ja vastuunotto itsestä sekä omasta yhteisöstä. Lisäksi Kaapeli uudistaa ja vahvistaa ammatillista yhteisöllisyyttä ja kehittää yhteisörakenteita. 

Tiedustelut ohjaajilta: diakoni Sari Peltonen sari.peltonen@evl.fi
050 3817177, diakoni Hanna Sulonen hanna.sulonen@evl.fi 040 8048122 ja kuurojen diakonissa Sirpa Toivo sirpa.toivo@evl .fi 0505611028.

Ilmoittaudu Anita Kuuselalle 20.2.2018 mennessä anita.kuusela@evl.fi
puh. 050 420 7788.

Lisätietoa Kaapelivalmennuksista: https://www.hdl.fi/fi/kaapeli


Etsitkö aviopuolisoa?

Ensitreffit alttarilla -ohjelma etsii osallistujia ohjelmaansa. Haluatko antaa ammattilaisten auttaa sinua parin etsimisessä? MTV3 on pyytänyt seurakunnilta apua löytääkseen ohjelmaan kristittyjä aviopuolisoa kaipaavia ihmisiä. Hakijoissa on jo monia kristittyjä, joten sopiva ihminen voisi ehkä löytyä näinkin. Välitämme tämän pyynnön ja tiedon yhteistyön merkeissä. Sinä itse päätät, olisiko tämä ohjelma sopiva aviopuolison etsintään.

Mistä löytää kumppani, joka on motivoitunut yrittämään ensimmäisten karikoiden yli, joka jakaa omat arvot ja tulevaisuudennäkymät ja jonka kanssa voi muodostaa sen aidon yhteyden ja oman tiimin? Yksi mahdollisuus saattaa hyvinkin olla televisiosarjassa.

Viidettä kertaa ruutuun palaava Ensitreffit alttarilla lähestyy ikuisuuskysymystä “sen oikean” etsimisestä tieteen keinoin. Pitkä hakuprosessi, lukuisat haastattelut, tieteelliset yhteensopivuustestit, fyysiset viehättävyystestit, psykologiset haastattelut sekä asiantuntijoiden arviot ovat toimineet Suomen sarjassa, sillä jokaiselta tuotantokaudelta on pareja yhä naimisissa ja kahdella heistä on perheenlisäystä.

Mukaan voi hakea kaikki yli 22-vuotiaat lapsettomat sinkut.

Jos kiinnostuit, täytä hakemus osoitteessa:
https://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/ensitreffit-alttarilla/hae-mukaan

yhteisöympyrä
Tule mukaan Yhteisöstä voimaa -valmennukseen 23.2. - 23.3.2018!
mies talvi
Talvisää houkuttelee reippailemaan pihalla! Lähde sinkkujen lauantaisille kävelyretkille! Lähtö joka lauantai klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumasta.