sinkut
Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirje joulukuu 2018
sinkut+nimiöpalkki

(Tämä uutiskirje on lähetetty Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirjeen tilaajille. Jos et jatkossa halua tätä uutiskirjettä, laita viestiä osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.)

Hyvää alkanutta adventin aikaa!

Pimeänä vuodenaikana valoa elämään voivat tuoda esimerkiksi tapaamiset toisten ihmisten kanssa ja erilaiset adventin ajan tapahtumat. Tampereen seurakuntien sinkkutoiminnassa tapahtuu myös monia asioita joulukuussa. Seuraa Facebook-sivuamme Tampereen sinkut. Kannattaa tutkailla Tampereen seurakuntien kotisivuilta (tampereenseurakunnat.fi) Joulunaika Tampereen seurakunnissa –osiosta erilaisia adventin ajan tapahtumia. Jouluaaton uutena tapahtumana on Tampereen seurakuntien järjestämä Kirkkopuiston joulu, joka alkaa joulurauhan julistuksella Aleksanterin kirkon portailta jouluaattona kello 12.

Tässä kirjeessä on muistutuksena tietoa joulukuun tapahtumistamme. Kaikki tiedot löytyvät tutusti myös osoitteessa www.tampereensinkut.fi.

Siunattua adventin aikaa ja Joulua Sinulle!

Tervehtien sinkkutyössä toimivat diakonit Hanna Sulonen ja Sari Peltonen

Sinkkujen kävelyretki lauantaisin

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen lauantaisin klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa. Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Sovitaan kävelyreitti paikalle tulleiden kanssa. Retkellä ei ole mukana erikseen ohjaajaa.

Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!

Keski-ikäiset lesket

kokoontuvat syksyn viimeisen kerran torstaina 13.12. klo 16.30 - 18 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä –klubilla (katutaso), Näsilinnankatu 26. Tämä ryhmä sopii Sinulle, joka haluat jakaa uuden elämäntilanteen kokemuksia toisten liian aikaisin leskeksi jääneiden kanssa. Tiedustelut diakoni Sari Peltonen 050 381 7177

Parittomat K-63

on ryhmä yksin asuville (noin) yli 63-vuotiaille, jotka kaipaavat toisten seuraa. Torstaina 20.12. klo 10 - 11.45 vuoden viimeinen kokoontuminen on Seurakuntien talon Emmaus-huoneessa talon 2. kerroksessa (Näsilinnankatu 26). Vierailijoina Pirkanmaan huuliharpistit. Tapaamisen jälkeen mahdollisuus lähteä porukalla syömään johonkin lounaspaikkaan.

Nuoret aikuiset: Aapo ja frendit -tapaamiset Valohuoneella, Kyttälänkatu 1

Aapo & frendit järjestää tiistaina 11.12. joululauluillan, tervetuloa!

Ohjelma:
18:00 tervetuloa, joulupalaa
18:30 joululauluja
19:00 pieni hartaus, ohjelmaa
19:30 vapaata oleilua

Ilmaiset tarjoilut.
Vapaaehtoisella joulupalamaksulla voi halutessaan tukea Aapoja ja Valohuonetta.  Tervetuloa mukaan! :)  Ota yhteyttä: pertti.k.huotari@gmail.com

Sinkkujen saunailta Nekalassa 15.12. klo 17 - 21

Juttuseuraa, sisäpelejä, saunomista ja nyyttärit

Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Voit myös pelata biljardia, pingistä, liitokiekkoa ja muita pelejä. Sauna lämmitetään miehille ja naisille, ota oma pyyhe ja pesuaineet mukaan! Nyyttärit. Mukana vapaaehtoinen ohjaaja
Paikka: Nekalan seurakuntatalo, Kuoppamäentie 23, Sisäänkäynti alakertaan nuorisotyön tiloihin Kuismantien puolelta. Tarjolla joulupuuroa.

Sinkkujen joulujuhla 17.12.2018 klo 18 - 20

Joululauluja säestettynä, jouluista ohjelmaa, torttukahvit, ota mukaan noin 5 euron arvoinen pikkupaketti! Juhlaan on suotavaa tuoda mukanaan omaa ohjelmaakin. Joulujuhla kaiken ikäisille yksin eläville aikuisille Aleksanterin kirkon kryptassa. Mukana diakonit Hanna Sulonen ja Sari Peltonen

Kirkkopuiston joulu tuo kaupunkilaiset yhteen

Kirkkopuiston joulu levittäytyy jouluaattona 24.12. Aleksanterin kirkosta kirkkopuistoon, ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti. Kirkkopuistossa aloitetaan joulurauhanjulistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi. Sen jälkeen kryptan ovella kirkkopuistossa on tarjolla puuroa ja kryptassa voi tavata uusia ja vanhoja ystäviä.

Kirkossa järjestetään päivän mittaan hartaushetkiä ja tarjolla on jouluista syötävää. Joululaulunystävät pääsevät laulamaan sydämensä kyllyydestä joululauluja joululaulumaratonissa ja ilta huipentuu Sympaatti-kuoron perinteiseen joulukonserttiin kello 23.

Kirkkopuiston jouluun saa tulla juuri siten kuin itselle sopii.

Kirkkopuiston joulun ohjelma

• Kello 12 joulurauhan julistus kirkon pääportailla, mukana Pirkanmiehet
  • Kello 12.30 jouluhartaus kirkossa
  • Kello 12-14 joulupuuroa tykistä kryptan ovella
  • Kello 12-15 jouluruokailu kryptassa
  • Kello 15 ja 17 jouluhartaus kirkossa
  • Kello 18-23 joululaulumaraton, glögiä ja lämpöistä yhdessäoloa kryptassa
  • Kello 23 Sympaatti-kuoron joulukonsertti

Jouluaaton tapahtuman järjestää Tampereen seurakunnat.

joulu_paperitähti
Hyvää adventin aikaa!
jouluseimi lähikuva
"Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän." (1.Joh. 4:9)