sinkut
Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje kesäkuu 2017
sinkut+nimiöpalkki
(Tämä on Tampereen seurakuntien sinkkutyön tiedote uutiskirjeen tilanneille. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, laita sähköpostia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.)Kesätervehdys!

Kesä on vihdoin päässyt vauhtiin! Viime viikolla retkeilimme noin 30 hengen voimin Ikaalisissa ja Jämijärvellä. Matkakohteet Luomajärven hevoskievarissa ja Jämijärven luonnonkauniilla lähteillä olivat upeita, mutta jokainen mukana ollut muistaa varmasti päivän hyytävän kelin. Retkipäivämme oli todella kylmä! Koleudesta huolimatta tunnelma oli lämmin. Saimme vielä ihastella Jämijärven kaunista puukirkkoa ja käydä vielä kerran jäähdyttelemässä - missäpä muuallakaan kuin Jämijärven hiihtoputkessa.

Muistuttelen tässä viestissä kesätoiminnastamme.

Vihreä pyhiinvaellus Pispalasta Pyynikille
keskiviikkona 7.6. klo 17 - 19

Lähde ihmettelemään kesän tuloa ja vihreätä kaupunkiympäristöä Tahmelan rannassa ja Pyynikin harjulla.

Hiljainen pyhiinvaellus starttaa klo 17 Pispalan kirkolta  ja päättyy Pyynikin näkötornille omakustanteisille munkkikahveille klo 19 mennessä.
Vihreän pyhiinvaelluksen ohjaavat diakoni Sari Peltonen ja hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen 040 8048105, jussi.holopainen@evl.fi.
Ei edellytä ilmoittautumista. www.pyhiinvaellustampere.fi

Lähtöpaikka: Pispalan kirkko, Pispalan valtatie 16, 33250 Tampere
Järjestäjä: Tampereen ev.lut. seurakunnat


Sinkkujen kesätorstait Siivikkalan Torpalla
Ensimmäinen kokoontuminen 8.6. klo 16-21

(Torpantie 29, Siivikkala) Saunomista, uimista, nuotiohetkiä, nyyttärit, yhdessäoloa!

Tapaamiset torstaisin klo 16 - 21 seuraavina päivinä:
8.6.,  22.6. , 6.7.,  20.7.,  3.8. ja  17.8.
Nyyttikestit ja/tai omat eväät mukaan! Kahvi ja tee talon puolesta.

Sauna ja nuotio lämmitetään porukalla, samoin kahvinkeitto ja muut yhteiset tehtävät. Saunavuorot naisten ja miesten kesken sovitaan paikan päällä. Sauna on puulämmitteinen ja sijaitsee aivan Näsijärven rannassa. Käytössämme on rantasaunana lisäksi laavu ja Sammallahden huvila.

Ilmoittautumista kesäpäiviin ei tarvita ja kustannuksia aiheutuu vain matkoista ja eväistä. Torpalla ei käytetä alkoholia! Paikalle pääsee keskustasta bussilla 28, jää pois Leppästentien pysäkillä, siitä vielä kilometrin kävelymatka perille.

Vapaaehtoinen vastuuhenkilö avaa ovet ja ohjaa tehtäviin (saunanlämmitys, puiden kanto, kahvinkeitto jne.). Tehdään porukalla illoista kivoja ja virkistäviä yhdessäolon hetkiä!

Ensimmäisellä tapaamiskerralla seuraamme liittyy noin klo 17 luontoretkiohjaaja Kimmo Sunell. Hän esittelee melontaa harrastuksena ja kertoo mahdollisuudesta tehdä melontaretki läheiseen saareen.

http://www.torpankurssikeskus.fi/sivustot/torpan_kurssikeskus

Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen joka lauantai klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven edessä (Pyynikin kirkkopuisto). Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Kävelyretkillä ei ole erikseen ohjaajaa, vaan päivän kävelyporukka päättää keskenään kulloisenkin kävelykohteen.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!Ilkon juhannusaatto 23.6. alkaen klo 14

Juhannusaattona 23.6. luonnonkaunis Ilkon kurssikeskus Kangasalla (Ilkontie 8-10, Kangasala) kutsuu kaikkia jälleen keskikesän juhlaan. Päivän päätapahtuma on Tuomasmessu "Hän on hyvä" -otsikolla Ilkon pihamaalla klo 16 alkaen.

Muu ohjelma Ilkossa alkaa jo 14 ja jatkuu noin klo 20 asti.

Järjestää: Tampereen Tuomasmessu http://www.tampereentuomasmessu.fi/sivustot/tuomasmessu


*******************************

Kesäiloa ja siunausta Sinulle toivoen,

Sari Peltonen,
yksin asuvien toiminnasta vastaava työntekijä
Tampereen ev.lut. seurakunnat

www.tampereensinkut.fi