sinkut
Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje kesäkuu 2018
sinkut+nimiöpalkki

(Tämä on Tampereen seurakuntien sinkkutyön tiedote uutiskirjeen tilanneille. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, laita sähköpostia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi)


Kesätervehdys!

Kesä on täydessä vauhdissa! Perjantaina 15.6.18 olemme lähdössä sinkkujen retkelle Vesilahteen, jossa näemme Vesilahden raitin, kirkon ja Laukon kartanon. Lähdemme klo 9 Vanhan kirkon edestä ja palaamme samaan paikkaan kello 17. Varmasti mielenkiintoinen retki on tulossa. Retkelle on lähdössä 50 henkilöä ja bussi on täynnä, joten enää emme voi ottaa ilmoittautumisia vastaan. Laitamme retkestä kuvia nettisivuille ja Fb-sivullemme Tampereen sinkut.

Kerromme tässä viestissä Tampereen seurakuntien sinkkutyön kesätoiminnasta 2018.

 

Sinkkujen saunaillat Siivikkalan Torpalla (Torpantie 29, Siivikkala)

Saunomista, uimista, nuotiohetkiä, nyyttärit, yhdessäoloa!
Tapaamiset torstaisin klo 17 - 21 seuraavina päivinä: 21.6. , 5.7.,  19.7.,  2.8., 16.8. ja 30.8.
Nyyttikestit ja/tai omat eväät mukaan! Kahvi ja tee talon puolesta.

Sauna ja nuotio lämmitetään porukalla, samoin kahvinkeitto ja muut yhteiset tehtävät. Saunavuorot naisten ja miesten kesken sovitaan paikan päällä. Sauna on puulämmitteinen ja sijaitsee aivan Näsijärven rannassa. Käytössämme on rantasaunana lisäksi laavu ja Sammallahden huvila.

Ilmoittautumista kesäpäiviin ei tarvita ja kustannuksia aiheutuu vain matkoista ja eväistä. Torpalla ei käytetä alkoholia! Paikalle pääsee keskustasta bussilla 28, jää pois Leppästentien pysäkillä, siitä vielä kilometrin kävelymatka perille.

Vapaaehtoinen vastuuhenkilö avaa ovet ja ohjaa tehtäviin (saunanlämmitys, puiden kanto, kahvinkeitto jne.). Tehdään porukalla illoista kivoja ja virkistäviä yhdessäolon hetkiä!

 

Sinkkujen kirkkokiertue

Mitä täällä oli ennen Tamperetta? Oppaana Pirkkalan kunnan opas Petri Mikkonen

Lähtö Seurakuntien talon edestä klo 10 (Näsilinnankatu 26) ja paluu klo 18 mennessä.
Vierailukohteina Nokian kirkko ja Nokian tehdassaari, Pirkkalan kirkko, Pirkkalan vanha kirkko, Reipin talomuseo, ja Messukylän kivikirkko. Evästauko sopivassa paikassa, luultavasti Pirkkalassa.

Retket 20. ja 27.6. ovat identtisiä. Kummallekin retkelle mahtuu yhdeksän osallistujaa. Kuljemme pikkubussilla. Omat eväät mukaan! 20.6. retki on jo TÄYNNÄ, mutta 27.6. on vielä tilaa. Ilmoittautuminen Anita Kuuselalle 19.6. mennessä anita.kuusela@evl.fi 050 420 7788.Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen joka lauantai klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven edessä (Pyynikin kirkkopuisto). Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Kävelyretkillä ei ole erikseen ohjaajaa, vaan päivän kävelyporukka päättää keskenään kulloisenkin kävelykohteen. Lähtöpaikan mahdollisista satunnaisista poikkeuksista ilmoitamme erikseen kotisivuilla ja Facebookissa.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!


Lauantaina 16.6. klo 16-20 kävelyretken jälkeen

Piknik-retki Viikinsaareen. Omat eväät mukaan. Retkeillään Viikinsaaren kauniissa ympäristössä.

Lähtö klo 16 Laukontorin satamasta.  Netistä tai kioskilta ostettava laivalippu 9-13 €. https://www.hopealinjat.fi/viikinsaari/


Pikadeitit pe 6.7. ja la 7.7.2018 Herättäjäjuhlien yhteydessä Kalevan kirkolla. Kts. mainos alla.


Juhannusjuhla Ilkon vehreydessä

Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Kirkon kattona on taivas ja lamppuna aurinko, mutta sadettakin saattaa tulla, joten varauduthan sopivin varustein. 

Tapahtuma alkaa juhannusaattona kello 14.

•klo 14–15.45 pelejä, lättyjä, kahvia, suolaista ja makeaa sekä makkaraa myynnissä

•klo 14–15.45 sauna ja uinti: Lampisauna: uimapuvussa, Järvisauna: miehet

•klo 15-15.45 laulua ja laulattamista

•klo 16 lipunnosto ja Tuomasmessu ”Riemuitsen kättesi töistä”

•noin klo 18 kokko

•klo 18-19.30 pelejä, kahvia, suolaista ja makeaa, makkaraa myynnissä

•klo 18-20 sauna ja uinti  Lampisauna: uimapuvussa, Järvisauna: naiset

•klo 19.30 suvi-illan rukoushetki

Ilkkoon pääsee Tampereelta bussilla nro 40, joka liikennöi juhannusaattona noin klo 14 saakka. Takaisin päin järjestämme kimppakyytejä, niin että jokainen pääsee varmasti kotiin. Ilkon läheisyydestä kulkee myös bussi nro 1, joka liikennöi iltaan saakka.

Omalla autolla saapuvia pyydetään jättämään auto Vatialan kappelin parkkipaikalle, josta on opastettu noin 200 metrin matka Ilkon kurssikeskukseen.

 

Tampereen seurakuntien muut juhannustapahtumat löydät sivulta: https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/tapahtumat/kesatapahtumat/juhannus

 


*******************************

Kesäiloa ja siunausta Sinulle toivoen,

Sari Peltonen ja Hanna Sulonen
yksin asuvien toiminnasta vastaavat työntekijät
Tampereen ev.lut. seurakunnat

www.tampereensinkut.fi


Pikadeitti_goes_herättäjäjuhlatFB
Pikadeitit Goes Herättäjäjuhlat