Sinkkujen uutiskirje Tammikuu 2016

Hyvää Uutta Vuotta!


Tämä on Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje. Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa näitä viestejä, lähetä vastauspostia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi ja ilmoita, että haluat pois postituslistalta.  


Eilen 19.1. oli Heikin päivä. Vanhan kansan tiedon mukaan talven selkä on nyt taittumassa ja Heikkinä karhukin käänsi kylkeään. Käymme siis kohti kevättä. Toivottavasti myös mielessä tapahtuu keventymistä ja auringon valo voi tuoda elämään myös iloa syksyn kaamosajan jälkeen.  


Tampereen seurakuntien sinkkutyön kevättapaamiset ovat jo pyörähtäneet käyntiin. Alla olevista uutisotsikoista pääset katsomaan lisätietoa kevään toiminnoista.


Tämän viikon torstaina 21.1. Parittomat K-63 -tapaamiset alkavat klo 10-12 osoitteessa Satakunnankatu 28 B, katutaso. Kevään ensimmäisessä tapaamisessa ideoidaan kevään toimintaa ja tulevien tapaamisten aiheita. Parittomat ikäihmiset kokoontuvat parittomien viikkojen torstaisin aina 12.5. asti. Kerro, millaisista asioista ja aiheista haluaisit jutella muiden parittomien kanssa!


Oloillat jatkuvat edelleen sekä Linnainmaalla että Nekalassa. Nekalassa on jo kerran kokoonnuttu ja seuraava tapaaminen siellä on lauantaina 6.2. klo 17-21. Linnainmaan oloillat alkavat ensi lauantaina 23.1. samoin klo 17-21.


Yksi sinkkuilta on jo pidetty ja seuraava on vuorossa 16.2. Silloin Aleksanterin kirkon alasalin illassa klo 18-20 aiheena on Sinkkuuden siunaus ja kirous. Keskustellaan yksin elämisen ja sinkkuuden iloista ja haasteista. Mitä muita aiheita haluatte käsitellä sinkkuilloissa? Lähettäkää minulle tästä postia tai keskustelua voi käydä myös Facebook-sivullamme Tampereen sinkut.


koiradeititJoulukuiset Koiradeitit  kokosivat hyvän joukon koiramielisiä ihmisiä Pyynikin kirkkopuistoon. Onnistuneesta tapaamisesta rohkaistuneina päätimme järjestää jo helmikuussa uudet koiradeitit. Ajankohta on lauantai 13.2. klo 13 - 16. Ikärajoja ei ole, eikä myöskään ennakkoilmoittautumista eikä osallistumismaksua. Pääasia, että pidät koirista. Omaa koiraa ei tarvitse olla, mutta mieltymys koiriin ja koiraihmisiin kylläkin. Tämä tapaaminen sopii hyvin niin miehille kuin naisillekin.Tavallisemman deittitapaamisen pyrimme järjestämään kesäkuun alussa.


Olemme myös kaavailemassa syksyksi valtakunnallista yksin elävien teemapäivää, jolloin eri puolella Suomea yksin elävät voisivat tulla huomioiduiksi eri tavoin! Meillä on ollut Tampereella vuosia puhetta siitä, että yksin eläviä voisi joskus huomioida myös jumalanpalveluksessa. Voisiko nyt olla siihenkin tilaisuus? Olisitko kiinnostunut miettimään messua, jonne kutsuttaisiin erityisesti yksin eläviä ihmisiä? Muitakin tapahtumia voimme järjestää saman viikonlopun aikana. Toivomme saavamme muutaman paikkakunnan innostumaan tästä. Tiedätkö sinä, missä muualla on aktiivista sinkkutoimintaa? Voisimme kutsua heitä mukaan tämän päivän tai tapahtumien toteuttamiseen.


Iloista kevättä!

Ystävällisesti,


Sari Peltonen

Sinkkutyöstä vastaava työntekijä

Tampereen ev.lut. seurakunnat

sari.peltonen@evl.fi

www.tampereensinkut.fi


Tampereen ev.lut. seurakunnat
Näsilinnankatu 26
PL 226, 33101 Tampere
p. (03) 219 0111

etunimi.sukunimi@evl.fi
tampereenseurakunnat.fi