sinkut55
Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje syyskuu 2018
sinkut

(Tämä uutiskirje on lähetetty Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirjeen tilanneille. Jos et enää halua tätä uutiskirjettä sähköpostiisi, laita viesti osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi)

Hyvää syksyn alkua!

Sinkkutyön syyskausi on jo alkamassa. Viime viikolla saunoimme toistaiseksi viimeistä kertaa Torpalla. Kesän saunaillat kokosivat mukavasti porukkaa koolle.

Lauantaiset kävelyretket jatkuvat entiseen tapaan. Kello 14 lähtö Aleksanterin kirkon pääoven tuntumasta. Mukana ei ole etukäteen sovittua ohjaajaa ja kulloinenkin kävelyporukka voi sopia, mikä olisi päivän kävelykohde.

Toisinaan järjestämme erillisiä kävelyretkiä, kuten sunnuntaina 23.9. Pirkkalaan Ison Naistenjärven laavulle ja Taaporinvuorelle.

Lauantaina 8.9. jatkuvat Nekalan saunaillat kello 17 - 21. Luvassa saunomista, nyyttärit, yhdessäoloa ja sisäpelejä. Syyskuun toinen Nekalan ilta on 29.9. (Lisätietoja nettisivuillamme.)

Sunnuntaina 9.9. kello 10 Aleksanterin kirkossa vietetään messua yksin asuville. Kokosimme loppukesän tapaamisissa papin avuksi ajatuksia saarnaan aiheesta Jumalan huolenpito. Tarjolla on tehtäviä kirkkokahvitiimissä ja kolehdin kantamisessa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä Sariin tai Hannaan. Tervetuloa messuun ja kirkkokahville!

Linnainmaan teemaillat jatkuvat myös. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on jo takana ja toinen on lauantaina 22.9. kello 18 -21. Silloin tehdään yhdessä iltapalaa. (Lisätietoja nettisivuillamme.)

Parittomat  K 63 on ryhmä yksin asuville yli 63-vuotiaille, jotka kaipaavat toisten samassa elämäntilanteessa olevien seuraa ja saattaapi olla vielä pilkettä silmäkulmassakin... Syksyn ensimmäinen tapaaminen on torstaina 13.9. kello 10-11.45 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä -klubilla.

Olemme valmistelemassa hanketta yksin jääneiden nuorten aikuisten ja opiskelijoiden tueksi. Tähän liittyen järjestämme useiden kumppanijärjestöjen kanssa keskiviikkona 12.9. kello 16 -17.30 Laikun kulttuurikeskuksessa Iloa ja yhdessäoloa -tapahtuman, joka on kaikille avoin. Tervetuloa mukaan seuraamaan sosiaalinen Sirkus Fokuksen esitystä, kokeilemaan kädentaitoja ja osallistumaan joihinkin hauskoihin pihapeleihin. Tilaisuudessa myös ideoidaan, miten voisimme yhdessä tuoda valoa ja iloa nuorten aikuisten elämään. Tarjolla myös pientä syötävää. Tapahtuma löytyy myös Facebookista nimellä Iloa ja yhdessäoloa.

Nuorten aikuisten (yksin asuvat ja sinkut ja sinne päin olevat) ryhmä Aapo ja Frendit kokoontuu myös tänä syksynä. Lisätietoja suoraan ryhmän ohjaajalta osoitteesta pertti.k.huotari@gmail.com. Tiedot päivitetään myös osoitteessa www.uusiverso.fi.

Tampereen ev.lut. seurakunnat tarjoavat illan vapaaehtoisille 19.9. kello 17-20 Tuomiokirkossa. Jos tunnistat tekeväsi vapaaehtoistyötä seurakunnassa, ilmoittaudu mukaan. Illasta lisätietoa tässä liitteessä.

Kaikki toimintatiedot löytyvät nettisivuiltamme www.tampereensinkut.fi. Keskiviikkona 5.9. ilmestyy uusi SILTA-lehti, jonne myös koostamme aina kuukauden sinkkutapahtumia. Kannattaa säilyttää myös se lehti. Lisäksi toisinaan järjestämme lisätapahtumia, joista info löytyy aina sekä nettisivuiltamme että Facebook-sivultamme Tampereen sinkut. Seuraa siis näitä kaikkia infokanavia. Lisäksi pyrimme laittamaan tapahtumatiedot myös Aamulehden Menoinfoon, mutta Aamulehti päättää, mitkä tapahtumat he julkaisevat.

Iloa ja siunausta syksyysi!

Terveisin sinkkutyöstä vastaavat työntekijät Hanna Sulonen ja Sari Peltonen


40143882_332819284168232_2507816878555004928_n
Messu yksin eläville Aleksanterin kirkossa sunnuntaina 9.9. kello 10. Kirkkokahvit.
Sinkkukävelyt

Sinkkujen kävelyretket lauantaisin kello 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumasta. Toisinaan kävelyjä muuallakin. Niistä tiedotamme nettisivuillamme.

Kajastuspilvientakaa
Valoa syksyysi!
omenat 164x109
Hyvää syksyä jokaiselle!