sinkut
Tampereen seurakuntien sinkkutyön uutiskirje tammikuu 2018
sinkut55


Hyvää Uutta Vuotta jokaiselle!Tämä on Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirje, joka lähetetään uutiskirjeen tilaajille. Kirjeen voi lukea myös osoitteessa www.tampereensinkut.fi sivulla Liity postituslistalle. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, lähetä postia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.

Sinkkutyön kevät 2018 on jo käynnistynyt. Toiminta lähtee liikkeelle jo heti loppiaisena.
Tässä kirjeessä saat tietoa tulevista tapahtumista. Huomaa myös kaikille kiinnostuneille sopiva yhteisövalmennus, josta kerrotaan kirjeen lopussa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

HUOM! SILTA-lehti ilmestyy vasta 7.2., joten jos sinulla on kaveri, joka ei lue nettisivuja, ilmoitathan tapahtumista hänellekin.

Siunattua kevättä Sinulle!

Sari Peltonen, sinkkutyöstä vastaava työntekijä

Sinkkujen oloilta Linnainmaalla 6.1. ja 20.1.

Juttuseuraa, yhdessäoloa, sisäpelejä ja nyyttärit. Tapaamiset klo 18-21.

Illan aikana tapaat muita eri-ikäisiä yksin asuvia, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Talosta löytyy mm. biljardi, pingispöytä sekä lautapelejä.

Oloilloissa mukana vapaaehtoiset ohjaajat.

Linnainmaan seurakuntakeskus,
Korpikodinkatu 2, 33580 Tampere.

Keskustasta pääset paikalle esim. busseilla 1, 8, 28 ja 29.
Pysäkki on Linnainmaan Citymarketin kohdalla.


Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14-16

Tammikuun kävelyretket 6.1., 13.1., 20.1. ja 27.1.
Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen lauantaisin klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa. Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Retkellä ei ole mukana etukäteen sovittua ohjaajaa.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Sovitaan kävelyreitti paikalle tulleiden kanssa.

Lähde kuulostelemaan, löytyykö saman henkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!


Sinkkujen oloillat Nekalassa alkavat 13.1.

Nekalan seurakuntatalon alakerrassa nuorisotyön tiloissa, Kuoppamäentie 23, sisäänkäynti Kuismantien puolelta keittiön ovesta.  

Kokoontumiset klo 17-21 lauantai-iltaisin.

Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Voit myös pelata biljardia, liitokiekkoa, pingistä ja muita pelejä. Nyyttikestit. Saunomismahdollisuus - oma pyyhe ja pesuaineet mukaan!

Keskustorilta paikalle pääset bussilla numero 10, pysäkki on talon edessä.

Parittomat K 63 aloittavat kokoontumiset 18.1.

Sinä yli 63-vuotias!

  • Kyllästyttääkö yksin oleminen? Haluaisitko tutustua uusiin ikäisiisi ihmisiin?
  • Etsitkö juttuseuraa tai kaveria ulkoiluun, teatteriin, elokuviin tai muuhun yhdessä tekemiseen?
  • Haluatko vaihtaa ajatuksia yksin elämisen haasteista? Tämä voi olla mahdollisuutesi!

Yli 63-vuotiaat parittomat kokoontuvat Seurakuntien talolla Suurella sydämellä -klubilla osoitteessa: Näsilinnankatu 26, katutaso parittomina torstaina klo 10-11.45 ajalla 18.1. - 26.4.2018.

Tule rakentamaan yhteisiä kokoontumisia sinun näköisiksi!

Kevään aikana käsitellään osallistujia kiinnostavia aiheita.
Tilaisuuksien jälkeen on mahdollisuus lähteä porukalla syömään johonkin yhdessä sovittavaan lounaspaikkaan.

Työntekijä on paikalla joissakin tapaamisissa, mutta ei joka kerralla.

Te tiedätte itse parhaiten, mitä kokoontumisilta odotatte! Kertokaa ajatuksistanne ja odotuksistanne!

Kysy lisää: yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen sari.peltonen@evl.fi p. 050 381 7177


Sinkkuilta 22.1. klo 18-20

Vertaistapaaminen yksin eläville työikäisille aikuisille Aleksanterin kirkon kryptassa.

Sinkkuillat tarjoavat mahdollisuuden tavata muita yksin eläviä.

Illoissa on aina jokin aihe tai teema ja joskus illoissa on mukana vierailijoita. 

Voit tulla mukaan silloin kun haluat ja olet tervetullut myös valmistelemaan yhdessä toimintaa. Olet tervetullut tulemaan jo etukäteen kattamaan kahvipöytää ja järjestelemään tilaa sopivaan kuntoon.

Kokoontumisissa on käynyt noin 20 - 40 yksin eläjää, jotka ovat kaiken ikäisiä aikuisia. Kahvia/teetä tarjolla.

Lisätietoja: Yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, p. 050 381 7177, sari.peltonen@evl.fi


Sinkkutyön vapaaehtoisten tapaaminen ti 23.1.


Jos olet jo nyt mukana sinkkutyön vapaaehtoistoiminnassa tai kiinnostunut kehittämään toimintaa, tule tapaamaan muita vapaaehtoistyöntekijöitä tiistaina 23.1. klo 14.30 - 16.30 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä -klubille, Näsilinnankatu 26, katutaso. Mietitään samalla kevään toimintoja ja arvioidaan mennyttä vuotta. Mukana diakoni Sari Peltonen.Haluatko kehittää yksin asuvien yhteisöllisyyttä Tampereella? Kaapeli-yhteisövalmennus alkaa helmikuussa 2018 - ilmoittaudu mukaan!

Tule mukaan maksuttomaan valmennukseen kehittämään ja ideoimaan yksin asuvien yhteisöllisyyttä Tampereella! Valmennukseen ovat tervetulleita niin seurakuntalaiset, vapaaehtoistyötä tekevät kuin työntekijätkin.


Oletko miettinyt, miten yksin asuvien yhteisöllisyyttä voisi vahvistaa? Miten löytää ja valjastaa oma osaaminen ja voimavarat yhteisön käyttöön? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kaapeli-yhteisövalmennuksen avulla.

Diakonia- ja yhteiskuntavastuun yhteisöllisyyden työryhmä toteuttaa Kaapeli-valmennuksen helmi-maaliskuussa 2018. Valmennusjakso alkaa 23.2.2018 ja käsittää yhteensä viisi tapaamiskertaa, viimeinen kokoontuminen 23.3. Tapaamiset ovat perjantaisin klo 13-16 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä -klubilla. Valmennus on suomenkielinen, lisäksi mukana saattaa olla myös viittomakielisiä. Ohjausmenetelmä on toiminnallinen.  Osallistuminen valmennukseen on maksutonta. 

Kaapeli-valmennus perustuu kansainvälisenä yhteistyönä kehitettyyn Cable-metodiin (Community Action Based Learning For Empowerment). Sen tavoitteena on palvelunkäyttäjien voimaantuminen, osallisuus ja vastuunotto itsestä sekä omasta yhteisöstä. Lisäksi Kaapeli uudistaa ja vahvistaa ammatillista yhteisöllisyyttä ja kehittää yhteisörakenteita. 

Ohjaajina yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen ja kuurojen diakonissa Sirpa Toivo.

Ilmoittaudu Anita Kuuselalle 20.2. mennessä anita.kuusela@evl.fi puh. 050 420 7788.

Kaapeli -valmennus
Kaapelivalmennuksessa tutkitaan ryhmässä identiteettiä, ympäristöä ja ajatuksia ja mietitään, miten voisimme yhdessä luoda "parempaa maailmaa" ympärillemme.
Kajastuspilvientakaa
Kevään aurinkoa odotellaan...