sinkut
Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirje tammikuu 2019
sinkut+nimiöpalkki

Hyvää alkanutta vuotta!

Tämä on Tampereen ev.lut. seurakuntien sinkkutyön uutiskirje, joka lähetetään uutiskirjeen tilaajille. Kirjeen voi lukea myös osoitteessa www.tampereensinkut.fi sivulla Liity postituslistalle. Jos et jatkossa halua näitä uutiskirjeitä, lähetä postia osoitteeseen sari.peltonen@evl.fi.

Sinkkutyön kevät 2019 alkaa jo käynnistyä. Ensimmäinen Nekalan oloilta on la 12.1 klo 17-21. 
Tässä kirjeessä saat tietoa tulevista tapahtumista. 

Siunattua alkuvuotta Sinulle!

Sari Peltonen ja Hanna Sulonen, sinkkutyöstä vastaavat työntekijät

 
Sinkkujen kävelyretket lauantaisin klo 14-16

Tammikuun kävelyretket 5.1., 12.1., 19.1. ja 26.1.

Kiinnostaako pikku kävelyretki lauantain iloksi? Kokoontuminen lauantaisin klo 14 Aleksanterin kirkon pääoven tuntumassa. Siitä lähtö porukalla yhdessä sovittavaan paikkaan. Retkellä ei ole mukana etukäteen sovittua ohjaajaa.

Haluaisitko lähteä lauantain iloksi kävelyretkelle Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan, Pispalan harjulle, Näsijärven, Pyhäjärven tai Ratinanrantaan, mielenkiintoiseen näyttelyyn tai museoon tai ihan jonnekin muualle? Sovitaan kävelyreitti paikalle tulleiden kanssa.

Lähde kuulostelemaan, löytyykö samanhenkistä kävelyseuraa. Jos koolla on enemmän väkeä, toki porukka voi hieman jakaantuakin kiinnostusten kohteiden mukaan. Moni Tampereelle hiljattain muuttanut etsii seuraa arkiseen elämään ja kuulee mielellään Tampereen kiinnostavista paikoista. Joskus on hauskempaa seikkailla porukalla. Iloista kävelyretkeä jokaiselle!

 

Sinkkujen oloilta Nekalassa la 12.1.

Nekalan seurakuntatalon alakerrassa nuorisotyön tiloissa, Kuoppamäentie 23, sisäänkäynti Kuismantien puolelta keittiön ovesta.  

Kokoontuminen la 12.1. klo 17-21.

Illan aikana tapaat muita yksin eläviä, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Voit myös pelata biljardia, liitokiekkoa, pingistä ja muita pelejä. Nyyttikestit. Saunomismahdollisuus - oma pyyhe ja pesuaineet mukaan!

Keskustorilta paikalle pääset bussilla numero 10, pysäkki on talon edessä. 

 

Parittomat K-63 aloittavat kokoontumiset ti 15.1.

Sinä yli 63-vuotias!

  • Kyllästyttääkö yksin oleminen? Haluaisitko tutustua uusiin ikäisiisi ihmisiin?
  • Etsitkö juttuseuraa tai kaveria ulkoiluun, teatteriin, elokuviin tai muuhun yhdessä tekemiseen?
  • Haluatko vaihtaa ajatuksia yksin elämisen haasteista? Tämä voi olla mahdollisuutesi!

Yli 63-vuotiaat parittomat kokoontuvat Seurakuntien talolla Suurella sydämellä -klubilla osoitteessa: Näsilinnankatu 26, katutaso parittomina tiistaina klo 10-11.45 ajalla 15.1. - 21.5.2019. Huom. muuttunut viikonpäivä!

Tule rakentamaan yhteisiä kokoontumisia sinun näköisiksi!

Kevään aikana käsitellään osallistujia kiinnostavia aiheita. 
Tilaisuuksien jälkeen on mahdollisuus lähteä porukalla syömään johonkin yhdessä sovittavaan lounaspaikkaan.

Työntekijä on paikalla pääsääntöisesti. 

Te tiedätte itse parhaiten, mitä kokoontumisilta odotatte! Kertokaa ajatuksistanne ja odotuksistanne!

Kysy lisää: yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen sari.peltonen@evl.fi p. 050 381 7177 tai diakoni Hanna Sulonen hanna.sulonen@evl.fi p. 040 804 8122

 

Sinkkuilta ma 21.1. klo 18-20 

Vertaistapaaminen yksin eläville työikäisille aikuisille Aleksanterin kirkon kryptassa.

Sinkkuillat tarjoavat mahdollisuuden tavata muita yksin eläviä.

Illoissa on aina jokin aihe tai teema ja joskus illoissa on mukana vierailijoita. 

Voit tulla mukaan silloin kun haluat ja olet tervetullut myös valmistelemaan yhdessä toimintaa. Olet tervetullut tulemaan jo etukäteen kattamaan kahvipöytää ja järjestelemään tilaa sopivaan kuntoon.

Kokoontumisissa on käynyt noin 20 - 40 yksin eläjää, jotka ovat kaiken ikäisiä aikuisia. Kahvia/teetä tarjolla.

Lisätietoja: Yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, p. 050 381 7177, sari.peltonen@evl.fi tai diakoni Hanna Sulonen hanna.sulonen@evl.fi p. 040 804 8122

 

Sinkkujen teemailta Linnainmaalla la 26.1 klo 18-21 

Kevään ajan kerran kuukaudessa kokoontuminen eri teemalla. Lauantaina 26.1 teemme yhdessä lämpimiä voileipiä. Juttuseuraa, yhdessäoloa, sisäpelejä ja nyyttärit.

Illan aikana tapaat muita eri-ikäisiä yksin asuvia, jotka Sinun tavoin kaipaavat juttuseuraa myös viikonloppuisin. Talosta löytyy mm. biljardi, pingispöytä sekä lautapelejä. 

Oloillassa mukana diakoni Hanna Sulonen.

Linnainmaan seurakuntakeskus,
Korpikodinkatu 2, 33580 Tampere.

Keskustasta pääset paikalle esim. busseilla 1, 8, 28 ja 29.
Pysäkki on Linnainmaan Citymarketin kohdalla.


Nuoret aikuiset Suurella sydämellä –klubilla la 2.2 

klo 15-18

Lauantaina 2.2.19 klo 15-18 aloitamme Seurakuntien talon (Näsilinnankatu 26) Suurella sydämellä –klubilla nuorille aikuisille suunnatun sinkkutoiminnan. Tarjolla on kahvia ja mahdollisuus tutustua toisiin yksin eläviin nuoriin aikuisiin rennossa ilmapiirissä. Ensimmäisellä kerralla suunnittelemme ja ideoimme kevään toimintaa yhdessä. Kokoontuminen on nuorille aikuisille avoin, ei ennakkoilmoittautumisia. Loput kevään kokoontumiskerrat ovat Seurakuntien talolla klo 15-18 lauantaisin 9.3., 6.4. ja 11.5. Paikalla ovat sinkkutoiminnan diakonit Sari ja Hanna.

Lisätietoja: Yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, p. 050 381 7177, sari.peltonen@evl.fi tai diakoni Hanna Sulonen hanna.sulonen@evl.fi p. 040 804 8122

 

Haluatko kehittää yksin asuvien yhteisöllisyyttä 
Tampereella? Kaapeli-yhteisövalmennus alkaa 
maaliskuussa 2019 - ilmoittaudu mukaan!

Tule mukaan kehittämään ja ideoimaan yksin asuvien yhteisöllisyyttä Tampereella! Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki yksin asuvien tilanteesta kiinnostuneet, myös työntekijät.

Oletko miettinyt, miten yksin asuvien yhteisöllisyyttä voisi vahvistaa? Miten löytää ja valjastaa oma osaaminen ja voimavarat yhteisön käyttöön? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kaapeli-yhteisövalmennuksen avulla.

Tampereen ev.lut. seurakuntien Diakonia- ja yhteiskuntavastuun yhteisöllisyyden työryhmä toteuttaa Kaapeli-valmennuksen maalis-huhtikuussa 2019. 

Valmennusjakso alkaa torstaina 7.3.2019 ja käsittää yhteensä viisi tapaamiskertaa. Viimeinen tapaaminen on 11.4.2019. Tapaamiset ovat torstaisin klo 16 - 20 Seurakuntien talon Suurella Sydämellä –klubilla, Näsilinnankatu 26, katutaso. Toivomme, että pääset mukaan jokaiselle tapaamiskerralle.

Ohjausmenetelmä on toiminnallinen. Osallistuminen valmennukseen on maksutonta, eikä velvoita sinua kurssin jälkeen mihinkään. 

Kaapeli-valmennus perustuu kansainvälisenä yhteistyönä kehitettyyn Cable-metodiin (Community Action Based Learning For Empowerment). Sen tavoitteena on voimaantuminen, osallisuus ja vastuunotto itsestä sekä omasta yhteisöstä. Lisäksi Kaapeli uudistaa ja vahvistaa ammatillista yhteisöllisyyttä ja kehittää yhteisörakenteita. 

Tiedustelut ohjaajilta: yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen sari.peltonen@evl.fi 
050 3817177, diakoni Hanna Sulonen hanna.sulonen@evl.fi 040 8048122 

Ilmoittaudu Anita Kuuselalle 1.3.2019 mennessä anita.kuusela@evl.fi puh. 050 420 7788.

Lisätietoa Kaapelivalmennuksista: https://www.hdl.fi/fi/kaapeli

Talvi-sydän
Pidetään huolta toisistamme!
Huhtikuun valo kulkee polkua (Large)
Talven valoa ja iloa!

Tampereen ev.lut. seurakunnat
Näsilinnankatu 26
PL 226, 33101 Tampere
p. (03) 219 0111

etunimi.sukunimi@evl.fi
tampereenseurakunnat.fi