Torppa_
Torpan kurssikeskus
Torppa sijaitsee Tampereen rajan välittömässä tuntumassa Ylöjärven kaupungin puolella. Matkaa Tampereen keskustasta kertyy 12 kilometriä.

Torppa on Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän kurssikeskus, joka on rakennettu lähinnä lapsi- ja nuorisotyön tarpeita ajatellen. Torpasta on tullut suosittu rippi- ja leirikoulujen pitopaikka, kuten myös koululaisten ja päiväkerholaisten retkikohde.

Torppaa palvelee myös seurakuntien ulkopuolisia käyttäjiä. Torpan ovat tunteneet omakseen muun muassa monet yhdistykset, vammaisjärjestöt, urheiluseurat ja liikelaitokset.

Pispalan kirkko

Pispalan kirkko on avoinna toiminnan mukaan. Kirkko suljetaan syksyllä 2017 remontin vuoksi.

Osoite: Pispalan valtatie 16, 33250 Tampere
Tilan koko: 330 henkilöä

• pistevirsikirja

Varaa tila
Tila on varattavissa numerosta (03) 219 0705.

Liikuntarajoitteiset Liikuntarajoitteiset

Kun Pispalan puinen kirkko oli palanut 1968, päätettiin uusi kirkko rakentaa 1949 valmistuneen arkkitehti Bertel Strömmerin piirtämän seurakuntatalon laajennukseksi.

Nykyisen kirkkosalin suunnittelu oli monen henkilön yhteistyötä. Arkkitehtinä toimi Jaakko Ilveskoski. Kirkko valmistui ja vihittiin elokuussa 1971.

Pispalan kirkon sisätilaa hallitsevat puinen keskiaikainen ristiinnaulitunkuva ja taidokkain puuleikkauksin koristeltu saarnastuoli, johon on merkitty vuosiluku 1660. Kumpikin esine oli jo Harjun kappelikirkossa (1639-1858).

Kirkkoon saatiin uudet urut vuonna 2011.
Kirkossa on 330 istumapaikkaa.

Rakennuksen muissa tiloissa on mm. kirkontupa ja kolo Harjusiskoille, yhdelle seurakunnan neljästä partiolippukunnasta.

Kirkkoon ja seurakuntataloon on tehty ulkoremontti vuosina 1996-1997.

Tutustu kirkkoon virtuaalikierroksell Virtual Tampere -palvelussa.

Alttariveistos

Tuntematon
Krusifiksi
1500-luku
puu

• pistevirsikirja

Valokuvia
Torppa ranta
Torppaa ympäröivä kaunis pohjoishämäläinen luonto tarjoaa erinomaisen tilaisuuden ulkoiluun ja kuntoiluun.

Varaukset ja tiedustelut

Muut yhteystiedot