Leena Waismaa, Thaimaa

28.4.2013 17.53

Lomalasten touhuja

Leena Waismaa

Seurakunta tarjoaa koulujen loma-aikoina tekemistä

Thaimaassa on koulujen loma-aika. Kuten niin moniaalla muualla maailmassa, täälläkin lapset miettivät mitä hauskaa voisi tehdä. Pienimmät menevät usein vanhemman kanssa hänen työpaikalleen. Kirkon diakoniatoimistossakin pyöri kertoman mukaan parhaimmillaan kolme lasta kuluttamassa aikaa vanhemman mukana. Tällainen vanhempien seurassa työpaikalla  -hengailu ei ole lankaan tavatonta muina aikoinakaan. Varsinkin pikkukauppiaiden lasten kohtalona voi usein olla pitkä päivä kadulla muun hoitopaikan puutteessa.

rumputunti
Thaimaan evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat järjestävät parhaansa mukaan aktiviteetteja lapsille. Immanuelin seurakunta, joka toimii Bangkokin suurimman slummialueen ihmisten palvelemiseksi, järjesti lomalapsille musiikkikerhon. Siellä perehdyttiin erityisesti thaimusiikkiin ja tällä kertaa soittimina toimivat perinteiset rummut.

päivän päättyessä

Thaimaan luterilaisella kirkolla on jotain tarjota niillekin lapsille, jotka tarvitsevat turvallisen hoitopaikan. Bangkokissa kirkolla on seurakunnissaan yhteensä kolme päiväkotia.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi