Leena Waismaa, Thaimaa

30.10.2013 13.19

Nuori Kambodzhassa

Mitenkähän minä tuntisin ja toimisin, jos olisin viettänyt lapsuus- ja nuoruusikäni lastenkodissa, äidistä ei muistoa, isästä ei tietoa. Tekisin pitkää täyttä päivää hotellin ravintolassa 50 US dollarin kuukausipalkalla (minimipalkka Kambodzhassa) ilman henkilöllisyystodistusta eikä minulla ei olisi ketään muuta kuin muutama ystäväni apunani.
Chea-So-Cheath
Chea So Cheat on nuorimies, joka ei tiedä ikäänsä
Chea So Cheat on nuorimies, joka ei tiedä ikäänsä. Hän sanoo, että syntymävuodeksi on arveltu 1989-1990. Hän on myös kristitty. Hän kasvoi kristityksi presbyteerien lastenkodissa, jossa oli myös koulu. Koulun ulkomaalaiset tukijat eivät tienneet, että paikalliset opettajat ja työntekijät vetivät jokaisesta välistä: koululla oli polkupyöriä, niiden ajamisesta piti maksaa. Jos halusi jättää koepaperinsa, siitä piti maksaa. Kaikella oli hintansa.
Cheasocheath kertoo uskovansa, että Jumala ja Jeesus välittävät hänestä. Hän puhuu melko hyvin englantia, koska sen osaaminen on maassa tällä hetkellä monelle suorastaan elintärkeätä.

Kävi niin, että nuori mies tapasi pastori Danielin, joka on töissä lähikylän luterilaisessa kirkossa. Erinäisten vaiheiden jälkeen pastori otti Chea So Cheathin seurakuntaansa harjoittelijaksi. Nyt hän mm. opettaa kylän lapsille englantia, soittaa seurakunnan bändissä kitaraa, kulkee jakamassa vanhuksille ruokaa ja rukoilemassa heidän puolestaan.
Chea-So-Cheat lapset-
Chea So Cheat opettaa kylän lapsille englantia ja soittaa seurakunnan bändissä kitaraa.
Hän tuntee välittömänä ja lämpimänä ihmisenä pian kaikki nuoret siinä pienessä Krusin kylässä, jossa Kambodzhan luterilaisen kirkon seurakunta toimii. Palkka ei harjoittelijana toimiessa ole noussut, mutta nyt hän elää rakastavassa yhteisössä ja on saanut kokea paljon mielekästä sekä saanut suuren joukon uusia, hyviä ystäviä. Hän saa harjoittelustaan hyvää työkokemusta.

Lisäksi hän on saanut tilaisuuden jatkaa iltakoulussa kesken jääneitä lukion opintojaan, kukaties joskus tulevaisuudessa myös kirkolta stipendin opintojen jakamiseen. Koko tulevaisuus näyttää nyt paljon valoisammalta. Kirkko ja seurakunta ovat tuoneet Chea So Cheathin elämään hyvin läheisiä ihmissuhteita, mutta oman perheen, omien vanhempien ja sisarusten puuttuminen on edelleen kipeä asia.

Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi

18.1.2014 11.36
Lähetysleena
Jumala on ihmeellinen
Kun kaikki inhimillinen tuki puuttuu, tulee ilmi Jumalan teko! Isoisäni, joka syntyi 1891 kertoi joskus ihmetelleensä miten huutolaislapset pärjäsivät. Kukaan ei hellinyt eikä kannustanut. Hän oli tullut johtopäätökseen, että Jumalalla on keino sulkea näiden lasten mieli kaikelta pahalta, he voivat lohduttautua Jeesuksen sylissä.