Maikki Ochieng, Kenia

10.6.2015 15.48

Kännykän lataus ja lyhyt kampaus

Miten kännykän saa ladattua sähköttömässä savimajassa? Miksi kenialaisilla lapsilla ei ole hiuksia? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin olen saanut vastailla eri paikkakunnilla seurakuntavierailujen aikana. Kierrokseni on jo yli puolenvälin. Vielä edessä on vajaan kolmen viikon rutistus: rippikouluja, lastenleiri ja lähetysiltoja.

pala keniaa

Mieleenpainuvin vierailu itselleni on kyllä viimeviikon vierailu Jyväskyläläisellä rippileirillä eräällä saarella. Leirille meno tapahtui soutuveneellä, reippaassa Suomen kesäisessä vesisateessa. Tuuli kävi  ja lämpötila oli noin +12 astetta. Neljä puseroa päällekkäin ei ollut hyvä yhdistelmä, sillä mikään näistä ei ollut vedenpitävä. Soutuveneessä rippikoulupastorin ja lähetyssihteerin välissä istuessani joku totesi, että tässä kysytään kyllä työntekijän kutsumusta todella. Toki seurakunnan omat työntekijät olivat varustautuneet asianmukaisilla varusteilla, reissulaisena itselläni varustus ei ollut sään mukainen. Takkatulen lämmössä sain kuivatella ja lämmitellä itseäni leiriläisten leikkiessä erilaisia leikkejä. Myös nuotiolla paistettu makkara ja kuuma kahvi lämmitti mukavasti. Sain pitää saarella pienen esityksen Keniassa tehtävästä lähetystyöstä. Itselleni tuo vierailu jäi mieleen mukavana kokemuksena. Takaisin soudettaessa ilma oli muuttunut hieman aurinkoisemmaksi ja vettäkään ei enää satanut.

taivas

Niin, miten se kännykkä ladataan siellä sähköttömässä savimajassa. Joillakin ihmisillä on aurinkokennolla toimivia latureita, mutta yleisin vaihtoehto on viedä kännykkä lataukseen lähitorin kännykän latauspisteeseen.

Tavataanko parin viikon kuluttua Sastamalassa Evankeliumijuhlassa 26-28.6?

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi