Maikki Ochieng, Kenia

9.10.2015 9.10

Kynnet leikkaamatta

Keskiviikkona vierailin Matongon orpokodilla. Lapset juoksevat siellä aina vastaan autolle ja sitten yhdessä kävelemme orpokodin pihaan. Istuimme alas tuoleille ja eräs pieni tyttö tuli heti katsomaan käsiäni. Olin ihan unohtanut viimeksi käymämme keskustelun.

Tyttö huomautti minulle pari viikkoa sitten, että minulla oli yksi kynsi liian pitkä ja hän ehdotti tuolloin, että kodin johtajatar voi kyllä leikata sen heti tuolloin lyhyemmäksi. Lupasin leikata kynnen itse kotona ja näin myös tein, mutta kahdessa viikossa kynsi oli taas vähän kasvanut. Nyt tyttö huomautti minua asiasta ja sanoi, että et leikannutkaan kynttäsi lyhyeksi!


oppitunti


Tuolloin kaksi viikkoa sitten kaksi pientä poikaa taputteli käsivarsiani ja keskustelivat jotain kisiin kielellä. En ymmärrä tätä kieltä ja pyysin heitä kertomaan minulle keskustelun aiheen swahiliksi. Pojat kertoivat hymyissä suin, että minulla on pehmeät ja lihavat kädet. Lapset ovat aitoja ja ihania. Heiltä saa suoraa palautetta liittyen niin monenlaisiin asioihin. Nämä lapset ovat minulle hyvin rakkaita. Muistetaan kaikkia orpokodin lapsia rukouksissamme. Kodissa on taas edessä suuri muutos, sillä kotiin muuttaa uusia lapsia asumaan. Sopeutumista vaaditaan taas kaikilta, niin työntekijöiltä kuin lapsiltakin. 


pyykinpesua


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja