Maikki Ochieng, Kenia

20.5.2015 21.33

Mikä ihmeen kotimaankausi?

“On se hienoa, että olet päässyt vähän pidemmäksi ajaksi lomalle Suomeen”. Tämän olen kuullut useampaan otteeseen kotimaankauteni aikana. Joskus tuo toteamus vähän harmittaa, sillä lomani on vasta edessäpäin, heinäkuussa. Mitä se kotimaankausi oikeastaan sitten on? Monet eivät sitä tiedä eikä varmasti voikaan tietää. Lähetystyöntekijän työkausien välissä on usein kotimaankausi, johon kuuluu monenlaisia tehtäviä. 

Ensimmäisiä tehtäviä on käydä vierailulla Helsingissä Sley:n toimistolla keskustelemassa mm. aluekoordinaattorin kanssa. Sitten käydään työterveyslääkärin vastaanotolla ja otetaan monenlaisia kokeita. Aikaa kuluu myös erilaisten esitysten ja hartauspuheiden valmistamiseen. Kahden kuukauden aikana vierailen useissa eri seurakunnissa, jotka tukevat orpolapsityötä tai sitten henkilökohtaisesti minun tekemääni työtä. Näihin tapaamisiin valmistelen useita erilaisia esityksiä ja hartauksia; päiväkerhoihin, kouluihin, nuorteniltoihin, rippikouluihin, lähetysiltoihin jne. 

auringonlasku


Suomen maata ajelen ristiin rastiin tuhansia kilometrejä touko-kesäkuun aikana. Kouluvierailut alkavat aikaisin aamulla ja päivän viimeinen tilaisuus on yleensä lähetysilta. Sitten on vielä edessä kotimatka kaunista auringonlaskua ihastellen. Onneksi kevään illat ovat jo valoisia ja näin on mukava ajella. Joskus vierailut ovat monipäiväisiä ja tällöin yövyn paikkakunnalla. Tänään saankin olla eräiden lähetysaktiivien kotona yötä, sillä aamulla on aikainen kouluvierailu ja paikkakunta sijaitsee useiden tuntien ajomatkan päässä kotoani. Olen kiitollinen kaikista lähetysystävistä pitkin Suomea, jotka haluavat olla mukana tekemässä orpolapsityötä Keniassa. Työstä on aina yhtä hienoa kertoa näille ihmisille, jotta he näkisivät missä ovat mukana ja innostuisivat myös jatkamaan yhteistä työtä edelleen. Ennen lomaani saan vielä osallistua Evankeliumijuhlille Sastamalassa kesäkuun lopulla. Toivottavasti näemme tämän kotimaankauden aikana!

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja