Maikki Ochieng, Kenia

4.11.2015 11.27

Poluilla ja pelloilla

Viime perjantaina sain vierailla diakonissan kanssa seitsemässä hankkeemme kodissa. Nämä päivät ovat joka kerta mielenkiintoisia. On hienoa saada nähdä, missä lapsemme ja nuoremme asuvat ja välittää sitten näitä kuulumisia kummeille. Aloitimme päivän erään iäkkään isoäidin luota, jonka luona asuu kaksi hankkeemme nuorta.


tiellä


Toisen kanssa sainkin keskustella vähän pidempään elämän iloista ja haasteita. Tällä nuorella tuntui olevan nyt päällimmäisenä vain nämä haasteet ja elämän vaikeudet. Muistetaan häntä rukouksissa nyt erityisesti ja pyydetään, että hänen asiansa saisivat selkiytyä ja kouluun palaaminen tulisi mahdolliseksi.


polulla


Pääsimme muutamiin koteihin käyttämälläni autolla mutta sitten joihinkin jätimme auton tien varteen ja jatkoimme kulkua jalkaisin. Joskus polku kävi pieneksi ja siirryimme pellolle kävelemään. Kaikissa kodeissa oli erittäin lämmin vastaanotto. On ilo saada tehdä tätä työtä yhdessä tiimimme kanssa. 


pellollaPalaa otsikoihin | 2 Kommenttia | Kommentoi

10.11.2015 10.02
Kirjoitit
"seitsemässä hankkeemme kodissa"
"pyydetään, että hänen asiansa saisivat selkiytyä ja kouluun palaaminen tulisi mahdolliseksi."
Orpokodeista olet kirjoittanut, mutta mitä ovat nämä "hankkeet" ja nuorten ongelmat, jotka estävät koulunkäynnin?
11.11.2015 13.25
Maikki Hautala
Hankkeella tarkoitan koko tätä kummilapsirojektia, jonka parissa on noin 500 orpolasta. Ongelmia nuorillamme on täällä monenlaisia, samanlaisia osiltaan kuin suomalaisten nuorten. Murrosiän haasteita, ongelmia kotioloissa jne.