rss Riitta Heino, Malawi

27.2.2014 12.21

Muodonmuutos

Riitta Heino

Pääsin käymään eräässä Malawin lutuerilaisen kirkon yli viidestäkymmenestä ruokintakeskuksesta. Ulkomalaisen avun turvin nämä keskukset ruokkivat 2-3 päivänä viikossa seudun orvot ja köyhien perheen lapset. Toimintaa on ainakin loka-helmikuulle. Tällä kertaa näin miten nälkäisestä kerjäläisprissessasta tuli hymyilevä kaunotar.

On vaikuttavaa käydä paikassa, missä on paljon nälkäisiä lapsia. Olen päässyt käymään näissä vain kaksi kertaa, mutta luulen, että nämä kerrat ovat piirtyneet muistiini lähtemättämästi.

Monkey Bayn yhdessä ruokintakeskuksessa ruokaa tarjotaan tiistaisin ja torstaisin. Lapsia on viitisenkymmentä, nälkäisiä aikusia ehkä saman verran.

Ruoka, maissin ja soijan yhdistelmävelli, syntyy pienessä keittiössä kirkon vieressä:

IMG 5331

Vaikeina on odottaminen että puuro jäähtyisi.

Ja vaikeaa on liian kuuman puuron syöminenkin. Pieni Monika itki ja söi, ehkäpä koko lautasellinen meni vähän liian kuumana maahaan asti?

IMG 5344

Tänään saatiin jotakin enemmänkin. Olin varautunut kuudellakymmenellä pienellä keksipaketilla ja noin 30 lapsen puvulla.

Puvut teetätin verhokankaista, joita eräs kirkon toimiston sihteereistä möi lisäansioikseen. Mekot ja shortsit ompeli siivoja, joka työskentelee niin ikään kirkon toimistolla.

Pieni Monika pohtii  veljensä ja ystävänsä kanssa miten keksipaketti aukaistaan:

IMG 5352

Vellin, keksipaketin ja uuden mekon jälkeen saimme nähdä Monican hymyn:

IMG 5358

Juuri tämän halusin nähdä!

Palaa otsikoihin | 4 Kommenttia | Kommentoi