rss Riitta Heino, Malawi

5.3.2013 10.52Malawin naisia pihapiirissämme Riitta Heino

Pienen kotimme edestä kulkee päivittäin erilaisia naisia.  Jotenkin heidän kohdallaan jään miettimään afrikkalaisen naisen asemaa. Kaikkien näiden Afrikassa viettämieni vuosien jälkeenkin yhä vielä jatkan tämän asian miettimistä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


4.2.2013 10.49Kulttuurishokkia taas kerran? Riitta Heino

Tansanialainen naistyönjohtaja Monica vieraili muutama vuosi sitten suomalaisessa vanhainkodissa. Hän oli aivan järkyttynyt ja purki minulle sydäntään pitkään: ”Ettekö voisi pitää vanhuksia kotonanne....”

Uuden kotimme vieressä täällä Lilongwessa on lasten päiväkoti ja siihen kuuluva leikkipuisto. Minun on purettava sydäntäni jollekin:” Eikö kukaan voi tehdä tälle mitään?”

Kuljemme joka iltapäivä pari sataa metriä kodistamme toimistoon, jossa opiskelemme iltapäivän chewan kieltä. Useimmiten pienet suloiset lapset huutavat peräämme: ” Agogo, agogo!” (Mummo ja pappa).

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.1.2013 10.46Ei minulta mitään puutu. Riitta Heino

Teveiset Malawin Lilongwesta, jossa olemme nyt olleet tasan viikon. Kuten jo ensimmäisessä blogikirjoituksessani sanoin, maalliset ja materialistiset huolet olivat matkaanlähtijän pääasia. Jumalan huumorin tajusta sain heti matkaan lähtiessä taas ihanan muistutuksen. Istuimme Tampereen linja-autoasemalla jo Helsinki-Vantaan pikavuorossa, ja minulla oli käsimatkatavaralaukkuni vierssäni ja väsyneenäkin koko ajan kelasin tulikohan kaikki mukaan.  Puuttuuko jotakin oleellista? '


Sitten rauhotuin sen verran, että  kohta linja-auton lähdettyä  Lempääläntietä pitkin, avasin miniäni lähtölahjan. Kauniista paketista paljastui pieni muistikirja. Kannessa kultakirjaimin tyylitelty: TRUST, LOVE, PEACE ja sisällä tyhjien sivujen alareunassa englanninkielinen Raamatun lause. Ensimmäisellä sivulla luki: Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu (Ps 23:1). Niinpä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


11.1.2013 10.44Näillä mennään Riitta Heino

Viimeiset vuorokaudet avoinna oleva matkalaukku hallitsee lähtijän elämää. Ja sen on turhauttavaa!


Maanantai 14.1, Sakarin nimipäivä on puolisen vuotta ollut meille SE päivä, se lähtöpäivä Malawiin, uudelle työkaudellemme, uuteen maahan. Sen päivän lähestyessä on elämän jostain ihmeen syystä alkanut tulla yhä materialistisemmaksi. Ja kaikki johtuu siitä, että otamme mukaamme kumpikin kolme laukkua ja vain ne.


Palaa otsikoihin

Käsimatkatavara laukun, joka jossakin koneessa saa painaa 8 kg korkeintaan ja tietokoneen laukkuineen sekä yhden matkalaukun, joka jossakin koneessa saa painaa vain 23 kg. Helsinki-Lontoo- Johannesburg-Lilongwe. Tämä on reittimme kolmen eri lentoyhtiön kanssa ja kukin siis mittaa tyylillään matkatavarat.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset