ruokanysse2

RuokaNyssen asiakkaaksi

RuokaNyssen asiakkaaksi pääsevät pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet. RuokaNysse on osa seurakuntien Ruokapankki-toimintaa, ja se pyrkii vastaamaan kasvavaan ruoka-avun kysyntään.Ruoka-avun hakeminen

Kun tarvitset ruoka-apua, ota yhteys  oman alueesi seurakunnan diakoniatyöntekijään joko soittamalla tai käymällä vastaanotoilla. Diakoniatyöntekijä kartoittaa avun tarpeen ja antaa lupalapun nysseautoon. Apua saadakseen ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.


Pysäkit

RuokaNyssellä on useita pysähdyspaikkoja, joihin on helppo tulla. Jos asiakas ei halua hakea ruoka-apua asuinalueensa pysäkiltä, hän saa sen miltä tahansa pysäkiltä.

Tiedon ajasta ja paikasta kerrotaan päätöksen yhteydessä. Asiakas saa muistilapun ja varsinainen päätös menee suoraan RuokaNysseen.

Tiedot  pysähdyspaikoista ja ajoista eivät ole julkisia.


Ruoka-avun sisältö

Sisältö perustuu EU:n ruoka-apuun ja kauppojen ja elintarvikevalmistajien lahjoittamaan hävikkiin.

Osa tuotteista on kauppojen lahjoittamia. Näissä tuotteissa "parasta ennen" -päivä lähestyy, mutta ne ovat vielä aivan käyttökelpoisia.

Tuotteet ovat pääsääntöisesti tuoreita. Viimeisen myyntipäivän tuotteita on jonkin verran. Parasta ennen -tuotteissa on saman ja eilisen päivän tuotteita (esim. jogurtit). Näin asiakkaat saavat sellaisia tuotteita, mitä he muuten eivät saisi.

Lahjoituselintarvikkeita  saadaan muun muassa Citymarketeista, Prismoista, Sale-kaupoista ja M-kaupoista. Tampereen Ateria lahjoittaa kotipalvelusta ylijääneet valmiit ateriat. Suurena lahjoittajana on myös Fazer, joka lahjoittaa esimerkiksi suklaata ja keksejä. Myös viljatonvalinta lahjoittaa jonkin verran gluteenittomia tuotteita. 


Paljon Makua Pienellä - Blogi

Tervetuloa nauttimaan ruoasta! Blogi, jossa maku tehdään pienellä vaivalla ja helpoilla resepteillä !

EU-tuotteet

Kevään 2019 EU-Lähetys saapuu maalis - toukokuun välillä (tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.) Lähetys sisältää vehnäjauhoja,  hapankorppuja, hernekeittoa, sika-nauta säilykettä, maitojauhetta, puurohiutaleita, makaronia ja uutena tuotteena perunamuusijauhetta joka tulee nykyisen valmispastan tilalle.

Uutta lähetystä odotellessa valitettavasti osa entisistä EU-tuotteista tulee todennäköisesti loppumaan ennen kuin uusi lähetys saapuu.