perheneuvonta

Älä jää yksin

Kriisi ja suru koskettavat jokaista joskus. Sairaudet, kuoleman kohtaaminen, työttömyys tai avioero ovat tilanteita, joissa elämän perusteet saattavat järkkyä. Surun  ja kriisin aikana voit ottaa yhteyttä pappiin tai johonkin seurakunnan työntekijään.

Apua ja tukea surutyöhön

Rakkaan ihmisen kuolema voi tulla omaisille ja läheisille yllättäen. Suru vie voimia ja tekee neuvottomaksi. Seurakunta haluaa auttaa suuren surun kohdatessa. Surutyöhön ja hautajaisjärjestelyihin voi ja kannattaa pyytää apua.

Työttömyys

Työttömyys saattaa aiheuttaa arvottomuuden tunteita ja rasittaa taloudellista hyvinvointia.  Myös perhe-elämä voi joutua koetukselle.  Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä. Diakoniatyöntekijöiden kanssa voi keskustella  kipeistäkin asioista tai hakea tukea toimeentuloon. Myös auttavia käsiä kaivataan vapaaehtoistoiminassa.

Hengellistä apua onnettomuuksien uhreille

Seurakunnat auttavat onnettomuuksien jälkipuinnin ja kriisiterapian järjestämisessä.
Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinä tai läheisesi olette olleet mukana suuronnettomuudessa tai jos tunnet tarvitsevasi apua asian käsittelemiseksi yhteisössäsi.

Kriisityötä tehdään sekä vastaanotoillaettä kotikäynneillä.

Älä jää yksin vaan pyydä apua!