työntekijöitä-ja-turvapaika

Tukihenkilöksi

Seurakunnan valmentamat vapaaehtoiset tukihenkilöt auttavat Tampereelle tulevia pakolaisia asettumaan uuteen kotiin sekä tutustumaan asuinympäristönsä palveluihin ja ihmisiin. Tukihenkilö ja pakolainen tutustuvat yhdessä esimerkiksi bussilla kulkemiseen, kauppoihin, kirjastoihin ja lasten leikkipaikkoihin.

Apua kaivataan esimerkiksi
  • läksyjen luvun tukena
  • keskustelun tukena
  • lomakkeiden täyttöön
  • ystäväksi
  • harrastuksiin ohjaajana ja tutustuttajana
  • paikkakunnan palveluihin ja toimintoihin tutustuttajana
  • seurakuntayhteyteen saattajana
  • terveyspalveluja ja lääkäriapua
  • Tukea pakolaiselle - tukihenkilöksi Tampereelle saapuville kiintiöpakolaisille.

Lisätietoa: Reija Jarkkola , p. 040 804 8132

Suomenkielen opettaja maahanmuuttajille

Jos olet kiinnostunut opettajan tehtävistä tai haluat testata opettajan taitojasi, ota yhteyttä ja tule mukaaan.

Opetus tapahtuu Seurakuntien talolla tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltoina, Multisillassa maanantaisin ja torstaisin kello 15-16.30 ja  Hervannan pelipuistossa tiistaisin ja torstaisin kello 10-12.

Lisätietoja: heidi.repo (ät)evl.fi

Pakolaisille tukihenkilö -toiminta

Uuteen kulttuuriin kotoutuminen vaatii monien uusien asioiden omaksumista. Alkuvaiheessa on tärkeää saada kontakteja paikallisiin ihmisiin sekä tutustua omaan paikkakuntaan ja suomalaiseen kulttuuriin. Harvoin on olemassa valmista, paikallista tukiverkostoa ja olisikin kullanarvoisen tärkeää saada uuden elinympäristön tunteva tukihenkilö auttamaan kotoutumisessa. Tavoitteemme on, että eritaustaiset ihmiset tutustuvat toisiinsa ja kehittävät yhdessä monikulttuurista kotiseutua.

Pakolaisille tukihenkilö -toiminta alkoi Tampereen seurakunnissa vuonna 2014. Ensimmäiset 1,5 vuotta toimintaa rahoitti 50% EU:n Pakolaisrahasto.

Jokaiselle 1.1.2014 jälkeen Tampereelle saapuneelle kiintiöpakolaistaloudelle on onnistuttu löytämään tukihenkilö tai tukihenkilöpari.

Toiminnan idea:

Seurakunnan valmentamat vapaaehtoiset tukihenkilöt auttavat Tampereelle tulevia pakolaisia asettumaan uuteen kotiin sekä tutustumaan asuinympäristönsä palveluihin ja ihmisiin. Tukihenkilö ja pakolainen tutustuvat yhdessä esim. bussilla kulkemiseen, kauppoihin, kirjastoihin ja lasten leikkipaikkoihin.

Pakolaiset ohjautuvat toimintaan mukaan Kotouttavan sosiaalityön palveluiden kautta heti Tampereelle saavuttuaan.

Vapaaehtoiset tukihenkilöt saavat koulutuksen tehtävään ja heidät on vakuutettu. Jokainen vapaaehtoinen saa halutessaan todistuksen osallistumisestaan.

Lisätietoja saat  Lisätietoa: Reija Jarkkola , p. 040 804 8132

Video Tupa-vapaaehtoistoiminnasta: