pyöräily

Kirkkopyöräily

Kirkkopyöräily on pyöräretki Pyhäjärven ympäri, jota rytmittää hengähdys- ja evästauot kirkoilla ja kappeleilla. Pituutta kierroksella on yhteensä noin 42 kilometriä ja matkan on suunniteltu kestävän noin viisi tuntia. Aamupäivästä kello 10 lähtee liikkeelle kolme pyöräilyryhmää; Tampereen Aleksanterin kirkolta, Pirkkalan kirkkoveräjältä ja Nokian kirkolta.Pyöräilyporukoita vetävät pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden jäsenet.

Reitti on uudistettu ja mukaan on otettu uusia kohteita. Pysähdyspaikoiksi on valittu aloituspaikkojen lisäksi monille tuntematon Pitkänniemen sairaalakirkko, Gaddin hautakappeli Raholassa sekä Lielahden ja Kalevan kirkot. Kalevan kirkon suntiot ovat luvanneet pyöräilijöille mahdollisuuden nousta ihailemaan Tamperetta kirkon tornin korkeuksista.

Osallistumismaksu 5€, nuorille ilmainen.

Ilmoittautuminen kesän 2017 kirkkopyöräilyyn on alkanut! Ennakkoon ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta toivottavaa.

Kirkkopyöräilyn järjestävät yhteistyössä Tampereen seurakunta, Pirkkalan seurakunta, Nokian seurakunta, Kaupin Kanuunat, Tampereen polkupyöräilijät, Tampereen kaupunki/Liikkuva Tampere, Kaupun Kanuunat ja Ekokumppanit.

Kirkkopyöräilyn Facebook-tapahtuma löytyy täältä.