Palaa otsikoihin

Kääretorttu

Pellillinen

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria  

¾ dl perunajauhoja

¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta                                                                          

Täyte

3,3 dl kuohukerma

250 g maitorahka

2 rkl sokeria

1 rkl vanilijasokeri

2 dl hilloa
 

1. Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

2.Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti nuolijalla käännellen.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, uunista riippuen.

4. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota varovasti pohjapaperi.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokerit ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin hillo ja sen päälle kerma-rahkavaahto. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. 


Palaa otsikoihin

Pätkis-kääretorttu

Pellillinen

4 kananmunaa  

1 dl sokeria 

1/2  dl vehnäjauhoja  

1/2 dl perunajauhoja  

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta


Täyte

1 pss (140 g) Pätkis-suklaapaloja

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa. Siivilöi seos vaahtoon, nuolijalla varovasti käännellen.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa n. 6-8 minuuttia, uunista riippuen.

4. Kumoa kääretorttupohja kuumana sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

5. Sulata Pätkis-suklaa mikrossa. Sekoita tuorejuusto sulatetun suklaan sekaan.

6. Vaahdota kerma eri kulhossa. Yhdistä ja sekoita täytteen ainekset. Lusikoi täyte kääretorttupohjan päälle ja kääri rullalle. 





Palaa otsikoihin

Aprikoosi-suklaaleivokset

 Pohja

50 g margariinia

200 g tummaa suklaata

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte

250 g aprikoosimarmeladia

1 dl kuohukermaa

100 g margariinia

200 g tummaa suklaata

 

1.Laita uuni kuumemaan 175 asteeseen.

2. Sulata margariini ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseos ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi varovasti nuolijalla.

4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

5. Tasaa levyn reunat ja leikkaa levy kahtia. Levitä toisen levyn päälle marmeladi ja nosta toinen puolikas marmeladin päälle.

6. Kuumenna kerma ja margariini kattilassa. Nosta kattila levyltä pois ja paloittele suklaapalat joukkoon, ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut.

7. Levitä kuorrutus leivonnaisten päälle ja paloittele sopiviksi paloiksi. Voit koristella esimerkiksi nonparelleilla, suklaarouheella tai hedelmillä.  


Palaa otsikoihin

Omena-kaurapaistos

 250 g voita  

700 g omenoita 

2 rkl vaniljasokeria 

3 tl kanelia  

2,5 dl fariinisokeria

8 dl kaurahiutaleita

Lisäksi:

Vispikermaa tai jäätelöä

 

1.Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen.

2. Sulata voi isossa kattilassa. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (vuokaa ei tarvitse erikseen voidella). Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri ja kaneli.

4. Sekoita voisulaan fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja levitä kauraseos omenoiden päälle.

5. Paista uunissa noin 25–30 minuuttia. Pinnan suojaksi voi laittaa alumiinifolion, jos päällys tummuu liikaa.

6.Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Palaa otsikoihin

Vaniljacruffinsit

2 kananmunaa

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori 

1  tlk (240 g) raakoja tölkki- tai pakastecroissantteja

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

 

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sekoita ruokasooda ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos, sitruunamehu ja juokseva margariini vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Jaa taikina muffinivuokiin muffinssipeltiin.

3. Avaa croissanttitölkki. Leikkaa 12:ksi kiekoksi. Nosta kiekko jokaisen muffinssin pinnalle. (Voit myös käyttää raakoja pakastecroissantteja. Anna tällöin niiden sulaa ennen leikkaamista ja muffinssien päälle laittamista.)

4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes croissantti on kauniin ruskea ja rapea. Anna jäähtyä.

 5. Laita rahka pursotuspussiin, jossa on pitkäkärkinen tai pyöreä pienisuinen tylla. Voit myös leikata pursotuspussin kärkeen pienen aukon.

6. Pursota rahkaa jokaisen jäähtyneen muffinssin keskelle croissanttikannen alta. Jos sinulla ei ole tyllaa, tee veitsellä pieni aukko pursotusta varten. 


Palaa otsikoihin

Mariannen tiikerikakku

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

 1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 prk kermaviiliä

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl Marianne crush -rouhetta tai Marianne karkkeja

 

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele ja korppujauhota huolella n. 1,8 litran torvivuoka.

3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, samalla sekoittaen.

4. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri eri kulhossa. Lisää seos vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

5. Ota taikinasta kolmasosa erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi sekä Marianne crush (tai itse murskatut mariannekarkit).

6. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan.

7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla paistotasolla 55 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla

Palaa otsikoihin

Täytetyt Pullarullat

 

2 kananmunaa

2 dl sokeria

5 dl vettä tai maitoa

2 pussia kuivahiivaa tai 1 pkt tuorehiivaa

2 tl kardemummaa

n. 16 dl vehnäjauhoja

200 g voita

1 kananmuna voitelua varten

3 dl kuohukermaa

foliota muotteihin

halutessasi hilloa

 

1. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää myös sokeri, sekoita.

2. Lämmitä vesi/maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää neste muna-sokeriseokseen.

3.Lisää hiiva, sekoita hyvin. Lisää myös kardemumma.

4. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan samalla sekoittaen. Voit aluksi sekoittaa taikinaa esimerkiksi puuhaarukalla ja kun se muuttuu paksummaksi, jatkaa kädellä. Taikinaa kannattaa sekoittaa yhdellä kädellä ja pitää toinen puhtaana, jotta voit lisätä sillä raaka-aineita.

5. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.

6. Lisää voisula taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja. Vaivaa kunnes taikina ei tartu kulhoon tai käsiin. Anna kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen.

7. Valmista kohoamisen aikana foliosta tötteröitä, joiden avulla pullien sisään jää paistovaiheessa täyttöaukko. Jauhota leivonta-alusta ja kumoa siihen kohonnut taikina.

8. Muovaa taikinasta noin ranteesi paksuinen pitkä tanko. Jaa se nuolijalla tai veitsellä noin viiden sentin pituisiin paloihin.

9. Rullaa palaset kämmenen alla peukalo paksuiseksi taikinakäärmeeksi. Kierrä taikinakäärme spiraaliksi foliosta valmistamasi tötterön ympärille.

10. Nosta pullat pellille ja anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Riko lasiin kananmuna ja sekoita rakenne rikki, voitele pullat munalla. Paista pullia noin 15 minuuttia.

11. Anna jäähtyä ja ota sitten foliomuotit pois pullien sisältä.

12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se pursotinpussiin. Täytä muotin jättämä kolo kermavaahdolla ja halutessasi vielä hillolla. Nauti!


Palaa otsikoihin

Vadelma-suklaatäytekakku

16 annosta
Pohja
4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte

1 ps (200 g) pakastevadelmia

3/4 dl sokeria

1 prk(250 g) maitorahkaa

Suklaa-kermatäyte

100 g  tummaa leivontasuklaata

2 dl vispikermaa

Kostutus

1-1 1/2 dl mehua

Kuorrutus

1/2 dl vadelmahilloa

1dl  vispikermaa

200g tummaa leivontasuklaata

n. 20g valkoista leivontasuklaata


1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

2. Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

3. Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.

5. Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)

6. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.

7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.

8. Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Palaa otsikoihin

Mustikkakukko eli rättänä

Pohja

2 dl ruisjauhoja               

1/2 dl ohrajauhoja            

1/2 tl leivinjauhetta         

100 g margariinia

1/2 dl sokeria

 Täyte
3 dl mustikoita

1/2 dl sokeria 

1 rkl perunajauhoja


1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Voitele 4-5 pientä kahvikuppia tai vastaavaa vuokaa.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

4. Pehmitä margariini ja lisää siihen sokeri puuhaarukalla sekoittaen. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Painele 2-3 rkl taikinaa voidellun kupin tai vuoan pohjalle ja reunoille. Huom! Pinnalle täytyy jäädä reilu desi taikinaa!

6. Sekoita mustikoihin sokeri ja mahdollisesti perunajauho. Jaa seos kuppeihin.

7. Tee jäljellä olevasta taikinasta tarpeen mukaan 4-5 palloa, litistä ne litteiksi ja laita kuppiin mustikoiden päälle. Painele reunat tiiviisti kiinni.

 8. Kypsennä noin puoli tuntia uunin keskitasossa.

 

9.      Anna jäähtyä hieman ja tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Palaa otsikoihin

Mutakakku

4 kpl kananmunia

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

200 g margariinia

1 pkt tummaa suklaata (esim. panda/taloussuklaa)

 

1.    Mittaa kuivat aineet kulhoon (ei sokeri) ja sekoita keskenään.

 2.    Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä.

 3.    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

 4.    Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.

 5.    Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.

 6.    Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20 min.

 7.    Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi". Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.