rippikoulu ikkuna

Rippikouluun

Rippikoulu tuo nuoren elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan ja elämään.
Joka vuosi noin 80 prosenttia ikäisistäsi tamperelaisista nuorista käy rippikoulu. Rippikouluun voit tulla mielihyvin, vaikka et kuuluisi kirkkoon tai sinua ei olisi kastettu.

Kuka voi tulla rippikouluun?

• Voit ilmoittautua vuoden 2019 rippikouluihin, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2019 loppuun mennessä. Jos olet aloittanut koulusi vuotta aiemmin, pääset rippikouluun kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla.

Jos et kuulu kirkkon

• Jos haluat rippikoulun jälkeen osallistua konfirmaatioon, mutta et kuulu kirkkoon, niin sinun on liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.

Jos sinua ei ole kastettu

• Sinut voidaan kastaa rippikoulun aikana ennen  konfirmaatiota . Kaste on edellytys kirkkoon liittymiselle ja konfirmaatiolle.
  • Keskustele oman rippikouluryhmän pappin kanssa ja pohdi kastetta ja kirkkoon liittymistä rippikoulussa. Tampereella järjestetään keväisin kastetilaisuus rippikoululaisille ja siitä lähetään kutsu kotiin.

Jos et ole tamperelainen

• Voit hakea Tampereen seurarakuntien rippikouluihin, mutta etusijalla on tamperelaiset nuoret. Varsinkin erityisrippikoulut ovat erittäin suosittuja, joten kannattaa hakea myös omaan kotiseurakunnan rippikouluihin.