Ohjelma:
Työmme kirkon parhaaksi pohjautuu Raamatun sanaan ja apostoliseen uskontunnustukseen. Uskomme, että Jumala on maailman Luoja, että Jeesus Kristus on maailman Vapahtaja ja syntiemme sovittaja ja että Pyhä Henki elää ja vaikuttaa keskuudessamme jakaen lahjojaan.
Vaikka uskomme sisältö on muuttumaton, haluamme elää sitä todeksi tämän päivän tavalla. Tahdomme seurakunnan toteuttavan kristillistä uskoa niin, että se tavoittaa jokaisen ymmärrettävällä tavalla. Tahdomme mahdollisimman monen löytävän paikkansa seurakunnan elävänä jäsenenä.
Haluamme edistää Tuomas-messun, Kohtaamispaikan, Majatalo-iltojen ja Uuden Verson kaltaisten yhteisöjen rakentumista ja korostaa näiden seurakuntayhteisöjen avointa ja hoitavaa luonnetta. Arvostamme myös yhteistyötä herätysliikkeiden kanssa.
Haluamme toimia siten, että Jumalan meille seurakuntana ja yksilöinä antamat lahjat jaettaisiin tasavertaisesti. Kanavina tähän ovat kotiseudullamme diakoniatyö ja maailmanlaajuisesti kirkon lähetystyö.
Jokainen ihminen on Jumalalle rakas. Jumalan armo on Jeesuksen sovitustyön tähden tarjolla jokaiselle. Kristillistä avioliittoa pidämme miehen ja naisen välisenä liittona.
Silta-lehden esittämät kysymykset vastauksineen neljän vuoden takaa:
1. Millainen on toiveittenne kirkko Tampereella viiden vuoden kuluttua?
Kirkko on viiden vuoden kuluttua elävä ja dynaaminen muutosvoima, joka vaikuttaa yhteiskunnassa rakentavasti elävien jäsentensä kautta. Kirkko julistaa selkeästi ja kunnioittavasti evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta maailman Vapahtajana ja syntien sovittajana. Kirkko menee ihmisten luokse arjen keskelle ja tekee sanomansa ymmärrettäväksi ja helposti lähestyttäväksi sekä tarjoaa apua heikoimmassa asemassa oleville, jotka ovat yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolella. Kirkko tarjoaa paikan lähellä olevassa yhteisössä. Yhteisön jäsenellä on mahdollisuus saada huolenpitoa, rohkaisua ja tukea sekä antaa omastaan ja palvella. Lämminhenkiseen kirkkoon on helppo tulla ja siellä voi kokea olevansa tervetullut. Kirkko on tunnettu armollisesta ja totuudellisesta julistuksesta.
2. Mikä on tärkein asia, jonka ryhmänne haluaa saada läpi tulevalla vaalikaudella seurakuntien päätöksenteossa?
Emme ole yhden asian liike, vaan haluamme vaikuttaa siihen, että kirkko säilyy elävänä suhteessa Jumalaan sekä yhteisönä että yksittäisten jäsentensä elämässä. Luottamuselinten tulee turvata riittävät työvoimaresurssit ja toimintaedellytykset seurakunnan tavoittavien ydintoimintojen jatkuvuudelle, palkattujen työntekijöiden ja vapaaehtoisten vastuunkantajien sparraamiselle sekä maallikkojen toimintakulttuurin vahvistamiselle. Meille on tärkeää, että resurssit kohdentuvat myös toimiville ja uusille messuyhteisöille, kuten Messukylän Kohtaamispaikka, Tuomas-messu ja Varikkomessu. Seurakunnan yhteisöissä tulee olla tilaa raamatunopetukselle, hengelliselle kasvulle ja tunnustukselliselle kristillisyydelle.
3. Pitäisikö kirkon vihkiä ja/tai siunata samaa sukupuolta olevien parien avioliitot?
Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen liitto, jonka kuuluu saada kaikki mahdollinen tuki. Puolustamme kirkon voimassa olevaa oppia, joka perustuu Jeesuksen opetukseen luomistyöstä ja avioliitosta. Jokainen ihminen sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta tarvitsee Jumalan parantavaa rakkautta ja siunausta. Edustamme klassista, luovuttamatonta kristinuskon ja Raamatun tulkintaa, jonka ei tule muuttua eri aikakausien kulttuuristen virtausten pyörteissä.
4. Mihin tehtäviin kirkon tulisi keskittyä? Mainitkaa yhdistyksenne mielestä kolme tärkeintä asiaa.
Kirkon tulisi Tampereella keskittyä evankeliumin ilosanoman julistamiseen, kristilliseen kasvatukseen ja omasta jakamiseen.
Evankeliumin ilosanoman julistamisen tulee toteutua jumalanpalveluselämässä ja kirkollisissa toimituksissa eli kasteessa, vihkimisessä ja hautaan siunaamisessa. Tehtävään kuuluvat myös etsivä ja tavoittava työ kirkosta vieraantuneiden parissa sekä rukouspalvelu.
Haluamme kristillisen kasvatuksen sisältävän perheiden, päiväkotien ja koulujen kristillisen kasvatuksen tukemisen sekä seurakunnan oman lapsi- ja nuorisotyön perhe- ja päiväkerhoissa, partiossa, rippikoulussa, isoskoulutuksessa sekä niiden jälkeisessä nuorisotyössä. Toivomme, että kristillinen kasvatus saa em. seurakunnan omassa työssä entistäkin suuremman roolin läsnäolon, turvallisuuden ja erilaisten arkielämään kuuluvien taitojen käsittelyn rinnalla. Kristillistä kasvatusta aikuisten parissa tulisi vahvistaa, mikä tukee myös lasten kristillistä kasvatusta kodeissa. Toimivina työskentelytapoina ovat mm. Alfa-illat sekä seurakunnan hoitavat pienryhmät eri kohderyhmille.
Omasta jakamisen tulisi toteutua kasvavana panostuksena seurakuntien talousarviossa sekä seurakuntalaisten opettamisena antamaan omastaan. Jumalan antamien lahjojen tasaamisen kanavana kotikaupungissamme toimii diakoniatyö. Maailmanlaajasti siitä huolehtivat lähetysjärjestöt sekä Kirkon ulkomaanapu.
5. Millaisen takuun äänestäjä saa, että oma ehdokas mielipiteineen pääsee läpi, jos ryhmässä on erilaisia näkökulmia asioihin?
Elävä kirkko –valitsijayhdistyksen jokainen ehdokas on sitoutunut vaaliohjelmaan.
6. Viime seurakuntavaaleissa 2014 äänestysprosentti oli 11,7. Mitä veikkaatte tulevien vaalien äänestysprosentiksi ja miksi? Mitkä asiat vaikuttavat äänestysintoon?
Tavoittelemme Messukylässä äänestysprosentiksi ainakin kahtakymmentä. Se edellyttää seurakuntavaalien esiin tuomista mediassa ja eri näkemysten tasapuolista käsittelyä. Aktiivinen vaalityö ja vaaliohjelman esillä pitäminen kasvattavat äänestysintoa.
Uudet vastaukset uusiin kysymyksiin päivitetään, kun marraskuun Silta ilmestyy.